Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de cock en een dodelijk spel baantjer recensie thriller thrillzone.jpg
Serie Baantjer
Auteur(s) Peter Römer
Uitgeverij(en) De Fontein
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 10 september 2022
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Rechercheur De Cock mag weer aan de slag als in een sportschool op De Wallen een jonge tennisspeler dood wordt aangetroffen. Daniël Sanders is tot zijn dood een opkomend, jong tennistalent. Maar als De Cock verder duikt in het leven van Sanders blijkt de tenniswereld keihard en gevaarlijk te zijn voor hen die daar vatbaar voor zijn.

De Cock en een dodelijk spel is alweer het zestiende deel in de Baantjerreeks die geschreven is door Peter Römer. Vanaf deel 76 nam Römer namelijk in de geest en stijl van de overleden A.C. Baantjer de zware taak op zich om de succesvolle reeks een vervolg te geven. Inmiddels is de Baantjerfan al enige tijd gerustgesteld, Römer is een volwaardig opvolger van de grote meester zelf en zo is de reeks nog maar negen delen af van de 100.

De Cock (uiteraard met ceeooceekaa) is tegenwoordig wat vlot op het werk. Dit heeft ermee te maken dat zijn vrouw het voor elkaar heeft gekregen dat de keuken wordt vernieuwd. De man met een uitstekend oog voor detail laat dit soort zaken bij zijn vrouw en concentreert zich maar weer meer op zijn werk. En dat is nodig ook want in een sportschool op De Wallen wordt Daniël Sanders dood aangetroffen. Wie wil er in vredesnaam een jonge tennisprof dood hebben? En waarom weet iedereen al dat Sanders is vermoord nog voordat de rechercheur met zijn trouwe kompaan Vledder ook maar ergens over heeft gesproken. Jawel ook De Cock krijgt te maken met de snelle kracht van social media.

Een extra obstakel om te nemen, omdat informatie zomaar online kan komen en de rechercheur met hoed hier totaal geen invloed op heeft. Hij stort zich maar op de echte feiten en spreekt de mensen in de omgeving van Sanders. Al snel blijkt dat Sanders zelf niet alleen maar met tennis bezig was. Hij kreeg zelf een aanklacht van stalking aan de broek en later in het onderzoek blijkt er zelfs sprake van sexting. Tel daarbij op dat de moeder van Sanders ernstig ziek is, zijn tenniscoach de vader is van het meisje die door Sanders gestalkt wordt en hij ook nog een broer heeft die altijd in de schaduw heeft gestaan van de tennisbelofte en er zijn weer kandidaten genoeg. Als het Openbaar Ministerie dan ook nog eens met informatie over matchfixing komt zijn er ineens wel heel veel puzzelstukjes die De Cock moet gaan leggen.

De Cock en een dodelijk spel is deel 91, maar leest gewoon als een van de eerste Baantjerdelen. Het zijn detectives zonder al te veel poespas. De hoofdrolspelers zijn bekend, er is een moord een aantal verdachten en maar weinig bewijs. Ook nu blijf je als lezer lang in spanning wie de uiteindelijke dader is, maar een ding weet je zeker. Aan het eind zal De Cock thuis tijdens een etentje met alle collega's alles uit de doeken doen, maar ja dan moet de keuken wel af zijn...

Afbeelding
richard de vries douma.jpg
Richard de Vries
Mijn naam is Richard de Vries - Douma, 30+ en getrouwd met Mandy. Samen hebben wij in 2021 ons zoontje Ben gekregen. Vanaf de start van Thrillzone en de voorloper De Thriller ben ik als recensent aanwezig. In de beginjaren vrij fanatiek, maar toen ik fulltime voor de klas kwam te staan werd er veel leestijd afgesnoept. En met de komst van Ben is er nog wat meer leestijd afgesnoept. Toch blijft lezen by far mijn meest ontspannen hobby. Lekker onderuitgezakt op de bank in een goede Grisham duiken is toch nog altijd het summum. De andere spaarzame vrije tijd gaat op aan het kijken naar voetbal en NBA.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.