Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de andere waarheid mohlin nystrom thriller thrillzone recensie.jpg
Uitgeverij(en) HarperCollins
Jaar van uitgave
Thrillzone score
0
Review date 2 februari 2022
Categories Scandinavisch
Deel deze recensie

ThrillZone recensie thriller: Peter Mohlin & Peter Nyström - De andere waarheid

Wat vinden lezers...

kareltje

1 april 2023 16:27

4

Het debuut van Mohlin & Nystrom Het laatste leven, dat de Bronzen Vleermuis won, vond ik geweldig. Daarom wilde ik heel graag De andere waarheid lezen.

Dit duo schrijft met een actief taalgebruik, waardoor je het idee hebt dat je erbij bent. Het is niet zozeer beeldend beschreven maar er is genoeg aandacht voor de context in de gebeurtenissen waarmee je het ook voor je ziet gebeuren Door de opbouw van het verhaal vind ik het meeslepend. Ze maken goede keuzes in hoe ze situaties beschrijven en hoe ze elementen aan het verhaal toevoegen, waardoor er meerdere spanningslijnen lopen. Ik was vanaf de start geboeid door de sterke opbouw. Bij een spanningslijn lijkt er al eerder een ontknoping, echter de keuzes van John zorgen ervoor dat er een nieuwe lijn ontstaat waarbij je je als lezer afvraagt hoe dat goed kan aflopen.

Er zijn twee verhaallijnen die redelijk chronologisch verlopen. Vanuit John volg je dat hij op een moordzaak wordt gezet. Tegelijkertijd komt hij in contact met een oude vriend, een ex-collega. Hij vertrouwt het niet, maar raakt overtuigd van de dreiging waar zijn vriend in verkeert. Je volgt het verhaal vanuit Alicia, een jonge vrouw met zichtbare gezichtsverwondingen die intensief samenwerkt met haar mooie en seksueel actieve zus. Samen hebben ze een online datingbedrijf. Via flashbacks krijg je meer zicht op hun relatie en eerdere gebeurtenissen. Alicia zakt regelmatig weg in alcohol en depressie en om weer uit de put te raken heeft ze haar zus nodig. De zus heeft de ICT-capaciteiten van Alicia nodig om het bedrijf succesvol te kunnen laten draaien. Als de zus vermoord wordt aangetroffen ontstaat de zoektocht naar de dader, waarbij meerdere personages zichzelf alleen maar verder in de problemen werken. Zeer originele verhaallijn.

Ook van deze realistische, originele en lekker leesbare thriller heb ik genoten. Dit boek boeit vanaf het begin. Mohlin & Nystrom is een schrijversduo om te blijven volgen!

Sabine Martinez

1 april 2023 16:27

3

2 verhaallijnen van 2 hele verschillende karakters en in dit boek toch op een unieke manier in elkaar verweefd.

Alicia die door haar verminking erg schuchter is, maar een brilliant brein heeft.
ze is het IT Genie van een succesvolle datingsite die van haar en haar zus Stella is.
ze is erg aan- en afhankelijk van haar zus.
als Stella op een dag dood word aangetroffen en Alicia erachter komt hoe ze gedood is en ook haar gezicht verminkt is vreest Alicia dat zij de volgende zal zijn.

John adderly, rechercheur en voormalig FBI agent die in zweden onder een nieuwe identiteit probeert om aan zijn verleden te ontkomen.
hij word op het moordonderzoek van Stella gezet maar zijn eigen verleden speelt hem parten.
hij ziet een kans om door dit onderzoek een streep te zetten door zijn verleden. deze kans kan hij dan ook niet zomaar voorbij laten gaan.

Het is een typische scandinavische thriller met meeslepende scenes. goede opbouw.
dit is het 2e deel van de John Adderley serie en dat was erg goed te merken.
ik heb het eerste deel niet gelezen en had het gevoel dat ik erg veel info over de persoon john miste om hem te kunnen begrijpen/aanvoelen.
ik vond het voornamelijk uniek door de aparte karakters en hoe de verhaallijnen in elkaar gezet zijn.

John Krol

1 april 2023 16:27

4

Recensie De andere waarheid, Mohlin & Myström

De auteur
Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden als vrienden samen op in Zweden. Na beiden eerst succesvol te zijn geweest als scenarioschrijver en regisseur voor theater en film, schreven ze in 2020 hun eerste gezamenlijk thriller. In Zweden won dit debuut de Crimetime Award en in Nederland gingen ze er met de MAX Bronzen Vleesmuis vandoor. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met het tweetal en met John Adderley, de hoofdpersoon in Het laatste leven en diens opvolger De andere waarheid.

De serie
Toen op Thrillzone een oproep verscheen voor het meedoen aan een leesclub rond het tweede deel van de John Adderley-thrillerserie, aarzelde ik aanvankelijk om mee te doen omdat ik het eerste deel nog niet had gelezen. Toch besloot ik mee te doen in de hoop dat het tweede deel ook goed zelfstandig te lezen zou zijn. Dit bleek gelukkig het geval, maar hier en daar miste ik toch wat informatie over wat er eerder was gebeurd en over de personages. Het lezen van De andere waarheid, heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt om ook het eerste en een evt. volgend deel in deze serie te gaan lezen. Want mijn kennismaking met het personage John Adderley was aangenaam, maar verdient nog een verdere verdieping met het lezen van de andere delen. In dit deel is hij een agent die fouten maakt, die keuzes maakt die soms voor anderen nadelig uitpakken. Tegelijkertijd is de voormalig FBI-agent een slimme strateeg die in dit boek geduchte tegenstanders treft.

Het verhaal
In Het laatste leven staan twee verhaallijnen en een belangrijke gebeurtenis in het verleden centraal. We maken enerzijds kennis met de zusjes Alicia en Stella Bjelke. Samen hebben zij de innovatieve datingwebsite RAW gelanceerd. Alicia is door een gebeurtenis in het verleden en door toedoen van haar zus Stella verminkt in haar gezicht. Zij heeft hierdoor ook nu nog een complexe relatie met haar zus die altijd en overal alle aandacht opeist en de situatie naar haar hand probeert te zetten. Anderzijds maken met kennis met John Adderley die een ontmoeting heeft met zijn oud-collega bij de FBI ‘Trevor’. Al snel blijkt dat hij in handen is gevallen van Ganiru, de leider van een drugssyndicaat in Amerika en dat ze via Trevor nu ook John te pakken willen krijgen. De aanleiding hiervoor ligt in het eerste deel van de serie. John infiltreerde namelijk eerder in dit drugssyndicaat en zorgde ervoor dat Ganiru achter de tralies belandde.
Dan wordt Stella dood aangetroffen waarna een zoektocht naar de dader begint. In eerste instantie wordt Birger Falk hiervan verdacht, maar als hij later ook dood wordt aangetroffen, moet er toch in een andere richting worden gedacht. John gaat op onderzoek uit en dient hierbij ook af te rekenen met zijn achtervolgers. Dat lukt uiteindelijk, maar hij vermoord hierbij wel één van zijn achtervolgers. Omdat hij zijn identiteit als voormalig FBI-agent niet prijs wil geven, maskeert hij deze moord door Birger Falk hiervoor op te laten draaien. Hiermee frustreert hij wel het onderzoek naar de echte dader van de moord op Stella. Lukt het John om de echte dader te vinden en tevens zijn eigen hachje te redden? Hoe de vork precies in de steel zit, wordt pas laat in het boek duidelijk als de mist optrekt rond een gebeurtenis uit het verleden van Alicia en Stella. Maar hiervoor moet je zelf het boek gaan lezen. Ik heb genoten van het spannende verhaal en van de verrassende ontknoping.

Beoordeling
Ik heb het boek in de leesclub met een gemiddelde score van 8,3 beoordeeld oftewel met 4 sterren. Het plot is spannend, verrassend en de auteurs en de personages zorgen voor voldoende wendingen, zand in het onderzoek en dwaalsporen. De verschillende verhaallijnen zijn soepel en op een originele manier met elkaar verweven. Ook heb ik genoten van de personages. Al hoop ik wel dat die door het lezen van de andere delen nog wat meer verdieping krijgen. Wat ik interessant vind is dat alle personages eigenlijk niet echt sympathiek te noemen zijn. Zo maakt John onsympathieke keuzes om zijn eigen hachje te redden en is hij niet feilloos als rechercheur. In het eerste deel mislukt zijn infiltratie en dit keer valt hij uiteindelijk toch door de mand bij zijn collega Mona in zijn poging om zijn eigen aandeel in het verhaal te maskeren. Ook Alicia heeft enerzijds sympathie door wat haar is overkomen en haar humor. Anderzijds maakt zij onder invloed van anderen of alcohol wel verkeerde/fatale beslissingen. Kortom, ik heb genoten en ga zeker de andere delen van de serie nog lezen.

Heel veel dank aan HarperCollins Holland voor beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar en Thrillzone voor het organiseren en begeleiden van de leesclub.

.

Tineke

1 april 2023 16:27

4

Stella Bjerke, CEO en gezicht van een populaire datingsite, wordt vermoord aangetroffen in een verlaten fabriek met steken in haar nek en ook haar gezicht is verminkt. Haar zus Alicia, die door een ongeluk in haar jeugd heftige brandwonden in haar gezicht heeft opgelopen, is het technisch brein achter deze site. Ze realiseert zich dat de dader het op de zusjes heeft voorzien en dat zij het volgende slachtoffer kan worden.

Er spelen twee verhaallijnen. Ten eerste natuurlijk de moord op Stella en de impact die haar dood heeft op haar zus Alicia, en daarnaast het verhaal van John Adderley, een voormalig FBI-agent die bij een infiltratieactie in een internationale drugsbende is ontmaskerd en nu werkt onder een nieuwe identiteit bij de politie in Karlstad. John wordt op het onderzoek naar de moord op Stella gezet, maar wordt ook tegelijkertijd achterna gezeten door de drugsbende, waarin hij heeft geïnfiltreerd.
Tijdens het lezen weet je dat deze verhaallijnen op een gegeven moment op elkaar aan moeten sluiten, maar heb je geen idee hoe dat dan gebeurt.

De schrijvers weten de spanning goed op te bouwen en gedurende het boek vast te houden. Natuurlijk zijn er de nodige plotwendingen en actie. Door de korte hoofdstukken en af een toe een terugblik op een gebeurtenis 8 jaar geleden, tijdens de studietijd van de zussen, wordt de nieuwsgierigheid van de lezer constant vastgehouden.

De personages zijn interessant. John, door zijn undercoververleden bij de FBI en Alicia door haar verminkte gezicht. Hun beslissingen zijn vanuit hun verleden te begrijpen en toch roepen ze niet altijd sympathie op. Juist hierdoor komen ze realistisch over en maakt ze tot boeiende personages.

De andere waarheid is het tweede deel met John Adderley. Hoewel ik het eerste deel niet heb gelezen, was het verhaal heel goed te volgen. Deze mix van Scandinavische thriller met Amerikaanse actie, is zeker een aanrader.

Tineke

1 april 2023 16:27

4

Stella Bjerke, CEO en gezicht van een populaire datingsite, wordt vermoord aangetroffen in een verlaten fabriek met steken in haar nek en ook haar gezicht is verminkt. Haar zus Alicia, die door een ongeluk in haar jeugd heftige brandwonden in haar gezicht heeft opgelopen, is het technisch brein achter deze site. Ze realiseert zich dat de dader het op de zusjes heeft voorzien en dat zij het volgende slachtoffer kan worden.
Er spelen twee verhaallijnen. Ten eerste natuurlijk de moord op Stella en de impact die haar dood heeft op haar zus Alicia, en daarnaast het verhaal van John Adderley, een voormalig FBI-agent die bij een infiltratieactie in een internationale drugsbende is ontmaskerd en nu werkt onder een nieuwe identiteit bij de politie in Karlstad. John wordt op het onderzoek naar de moord op Stella gezet, maar wordt ook tegelijkertijd achterna gezeten door de drugsbende, waarin hij heeft geïnfiltreerd.
Tijdens het lezen weet je dat deze verhaallijnen op een gegeven moment op elkaar aan moeten sluiten, maar heb je geen idee hoe dat dan gebeurt.
De schrijvers weten de spanning goed op te bouwen en gedurende het boek vast te houden. Natuurlijk zijn er de nodige plotwendingen en actie. Door de korte hoofdstukken en af een toe een terugblik op een gebeurtenis 8 jaar geleden, tijdens de studietijd van de zussen, wordt de nieuwsgierigheid van de lezer constant vastgehouden.
De personages zijn interessant. John, door zijn undercoververleden bij de FBI en Alicia door haar verminkte gezicht. Hun beslissingen zijn vanuit hun verleden te begrijpen en toch roepen ze niet altijd sympathie op. Juist hierdoor komen ze realistisch over en maakt ze tot boeiende personages.
De andere waarheid is het tweede deel met John Adderley. Hoewel ik het eerste deel niet heb gelezen, was het verhaal heel goed te volgen. Deze mix van Scandinavische thriller met Amerikaanse actie, is zeker een aanrader.

Annemarie Snels

1 april 2023 16:27

4

Ik mocht deelnemen aan de Thrillzone leesclub 263, De andere waarheid van Peter Mohlin en Peter Nyström. Hierbij mijn recensie over deze thriller.

Cover
Op de cover prijkt een typisch Scandinavisch (houten) huis naast grote kale boom in een sneeuwlandschap. Een mooi, mysterieus plaatje dat eenzaamheid uitstraalt. De schrijvers staan in grote zwarte letters bovenin, in kleinere oranje letters staat de titel van dit tweede deel. Onder de titel staat dat het hier gaat om een John Adderley-thriller.

Auteurs
Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein stadje in Zweden. Ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijver en regisseur voor theater en film besloten ze samen hun eerste thriller te schrijven.
Ik heb het debuut van Mohlin en Myström, Het Laatste Leven, met heel veel plezier gelezen. Het was mijn favoriete boek van 2020. Ik snap dat ze de Bronzen Vleermuis in de wacht hebben gesleept.

Achterflap
Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat ze haar gezicht liever niet laat zien. Het heeft haar ondernemingszin niet aangetast; ze is het IT-genie achter een baanbrekende datingsite, die ze samen met haar zus Stella heeft gelanceerd. Dan wordt Stella op een dag dood aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt. Alicia begrijpt dat zij het volgende slachtoffer kan zijn.

De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft. Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden…

De achterflaptekst belooft twee spannende verhaallijnen. Ik verwacht dan ook een pageturner, net zoals deel 1, die me een WOW-gevoel geeft.

Mening
Ook van deel 2 in de John Adderley =-serie heb ik enorm genoten. De plot is origineel en heerlijk spannend. Het feit dat je als lezer precies weet wie wat gedaan heeft en het dit keer dus gaat om de vraag ‘hoe komen ze hiermee weg?’ maakt boek anders dan anders. De twee verhaallijnen lopen qua tijdlijn synchroon en zijn als een wokkel aan elkaar verbonden. De herinneringen van Alicia aan acht jaar geleden geven een kijkje in het hoe en waarom van het heden. Mohlin en Nystöm schrijven los, vlot, begrijpelijk, spannend, zonder opsmuk. Je racet echt door het verhaal. De snelheid zat er goed in en de korte hoofdstukken maken dat je blijft lezen. De schrijfstijl is zoals het leven van John er ook uitziet: snel en vol gevaar. Het boek is meeslepend en filmisch. Je ziet de beelden die de schrijvers neerzetten duidelijk voor je.
De meeste karakters evolueren nauwelijks en blijven in hun eigen wereld en waarheid hangen. Alleen Alicia krijgt langzaam maar zeker door dat haar zus helemaal niet die lieve, meelevende zus was. Mijn favoriete karakter Is Mona, van (zeg maar) de nationale politie van Zweden. Zij is een sterke vrouw, recht door zee en ze laat zich niet om de tuin leiden.

Ik ben blij dat de ontknoping van deel 2 de ruimte biedt voor een vervolg. Kom maar op.

Mijn beoordeling
 Spanning: 9 punten, omdat de twee verhaallijnen elkaar voortstuwen qua spanning. Wel vond ik het einde van de dreiging door drugsbende wat afgeraffeld of zo. John kwam er te makkelijk mee weg.
 Plot (Verhaallijn): 9 punten, omdat de twee verhaallijnen elkaar voortstuwen en logisch in elkaar overlopen.
 Leesplezier: 10 punten, omdat ik er echt enorm van genoten heb.
 Schrijfstijl: 10 punten, omdat de vlotte, heldere schrijfstijl maakt dat je door het boek heen vliegt.
 Originaliteit: 10 punten, omdat je als lezer precies weet wie wat heeft gedaan en de grote vraag is hoe ze ermee weg gaan komen. Dat maakt dit boek anders dan anders.
 Psychologie: 7 punten, omdat alleen Alicia zich evolueert. De overige personages blijven hetzelfde.

Gemiddelde beoordeling: 9,2 punten

De andere waarheid van Peter Mohlin en Peter Nyström krijgt van mij een 9,2, afgerond: 4,5 *****

HildeThrillde

1 april 2023 16:27

4

Met hun debuut over John Adderley, een voormAlig undercoveragent van de FBI, wonnen Peter Mohlin en Peter Nyström de Bronzen Vleermuis voor het beste debuut. Het Laatste Leven is ook een sterke thriller. Voor het lezen van deel 2, De andere waarheid, is de voorkennis uit deel 1 echt wel nuttig en nodig. De plot is intrigerend, spannend en soms verrassend. De oorzaak ligt in het bestaan van subplots. Er is de moord op Estelle, er is de jacht van Ganiru op John Adderley, er is het macabere lot van Estelles oude minnares, er zijn de akelige gebeurtenissen uit het verleden die hun dreigende schaduw werpen op vandaag. Dat zorgt voor verschillende verhaaldraden. In elk van de verhaallijnen wordt telkens een stukje van elk subplot prijsgegeven, op zo’n subtiele manier dat elke draad strak gespannen blijft en er nergens eentje loshangt. Ingenieus is de wijze waarop Adderley het ene onderzoek kan manipuleren om zelf in het andere buiten schot te blijven. Het lijkt ingewikkeld om al die schijnbaar onmogelijke verbindingen toch tot stand te brengen. Een klus waar Mohlin en Nyström met verve in zijn geslaagd.
Daardoor zie je de ontknoping niet aankomen en toch is ze niet verrassend. Met zijn grondige FBI-opleiding tot rechercheur én undercoveragent kan John Adderley improviseren, analyseren en manipuleren als de beste. Wat mij meer verraste was de cliffhanger. Die doet me uitkijken naar deel 3.

Ook schrijfstijl is vlot, je merkt nergens dat het boek door twee mensen is geschreven. Goedlopende zinnen, niet al te lang, geen dure woorden, wel lekkere dialogen en pakkende beschrijvingen. Echt realistisch is het niet: geen enkele rechercheur kan zo’n loopje nemen met de eisen van zijn beroep en er nog mee wegkomen ook. Ik zou het vooral een psychologische thriller noemen: meer dan over de feiten gaat het over complexe, getroebleerde personages en hun overleven na een trauma.

HildeThrillde

1 april 2023 16:27

4

Met hun debuut ‘Het laatste leven’ over voormalig FBI-undercoveragent John Adderley wonnen auteurs Peter Mohlin en Peter Nyström terecht de Bronzen Vleermuis, de prijs voor het beste thrillerdebuut. Is de opvolger, een Andere Waarheid, even goed? Het is alvast echt wel nuttig en nodig het det debuut te lezen vooraleer in deel 2 te beginnen. Er wordt wel wat herhaald, maar enige voorkennis is nuttig en nodig.

De plot is intrigerend, spannend en soms ook verrassend. De oorzaak ligt in het bestaan van subplots. Er is de moord op Estelle, er is de jacht van Ganiru op John Adderley, er is het macabere lot van Estelles oude minnares, er zijn de akelige gebeurtenissen uit het verleden van Alicia die hun dreigende schaduw werpen op vandaag. Dat zorgt voor verschillende verhaaldraden. Met de vaardigheid van een volwassen spin hebben de auteurs die verhaallijnen tot een glanzend web geweven. Daarbij wordt in elk van de verhaallijnen telkens een stukje van elk subplot prijsgegeven, op zo’n subtiele manier dat elke draad strak gespannen blijft en er nergens eentje loshangt. Ingenieus is de wijze waarop Adderley het ene onderzoek kan manipuleren om zelf in het andere buiten schot te blijven. Het lijkt ingewikkeld om al die schijnbaar onmogelijke verbindingen toch tot stand te brengen. Een klus waar Mohlin en Nyström met verve in zijn geslaagd.

De ontknoping is niet heel verrassend vond. Met zijn grondige FBI-opleiding tot rechercheur én undercoveragent kan John Adderley improviseren, analyseren en manipuleren als de beste. Het meest verrassende is de cliffhanger. Die doet uitkijken naar deel drie.

Mohlin & Nyström schrijven vloeiend, makkelijk te begrijpen en vlot. Nergens is te merken dat het boek door twee mensen is geschreven. Goedlopende zinnen, niet al te lang, geen dure woorden, wel lekkere dialogen en goede sfeerschetsen. Daardoor komen ze ook weg met het onwaarschijnlijke deel van het scenario. Geen enkele echte rechercheur kan zo’n loopje nemen met de eisen van zijn beroep en er nog mee wegkomen ook. De andere waarheid behoort tot de subtop van de Scandinavische thrillers. De geijkte ingrediënten zijn er: het decor, het weer, de dreigende sfeer, de typisch Scandinavische mentaliteit van de personages. Enkel de specifieke achtergrond van John Adderley is uniek. Dat aspect wordt dan ook ten volle uitgebuit.

Tineke Spraakman-Visscher

1 april 2023 16:27

4

Met de Thrillzone leesclub las ik De andere waarheid van Mohlin & Nyström

De Andere waarheid is het tweede boek van schrijversduo Mohlin en Nyström met John Adderley in de hoofdrol.
John Adderley is voormalig undercover FBI agent. Na een heftige zaak waarbij de Nigeriaanse onderwereld betrokken is, krijgt hij een nieuwe identiteit in Zweden. Hij gaat aan het werk als rechercheur in Karlstad.
Deze voorgeschiedenis is te lezen in het eerste boek Het laatste leven.
Het tweede boek is goed als standalone te lezen, maar na het lezen van het eerste boek heeft de lezer toch net wat meer belangrijke achtergrondinformatie.

In De andere waarheid maken we kennis met Alicia Bjelke. Na een ongeluk in haar jeugd is haar gezicht ernstig verminkt. Samen met haar zus Stella heeft ze een succesvolle datingsite opgericht. Stella is het gezicht van de firma, terwijl Alicia als IT-expert meer op de achtergrond blijft.
Als Stella vermoord wordt gevonden in een verlaten fabriek, begint de zoektocht naar de moordenaar.
Alicia en John houden zich hier elk op eigen wijze mee bezig. Tegelijkertijd lopen ook zij gevaar en speelt het verleden een belangrijke rol.
Alicia worstelt met een alcoholprobleen, wat haar met regelmaat in moeilijkheden brengt, De mensen die ze tegenkomt schrikken van haar geschonden gezicht, waar zij op haar geheel eigen wijze op reageert.
In haar stamcafe voelt ze zich thuis en heeft zowel contact met kroegbaas Radko als met Linda, die haar niet ontwijkt, maar juist opzoekt. Linda ziet haar als lotgenoot, nadat ze elkaar in een dermatogogische kliniek hebben ontmoet. Beide slachtoffer van een ongeluk en voor het leven verminkt.
John gaat het onderzoek naar de moordenaar op geheel eigen wijze in, en wordt hierbij geconfronteerd met oude bekenden uit zijn FBI tijd. Zijn oude maat Trevor komt naar Zweden, maar is hij wel te vertrouwen?
John Adderley is zeker niet de gemiddelde Scandinavische rechercheur, hij voegt een stukje keiharde Amerikaans FBI toe in de Zweedse cultuur. Dat maakt dit boek net wat anders dan andere Scandinavische thrillers. Daarbij voert hij harde acties uit om zichzelf veilig te stellen.
De personages zijn goed beschreven in korte hoofdstukken. Afwisselend vanuit het perspectief van John en Alicia. Beide hoofdpersonen zijn geen sympathieke mensen die je in je hart sluit, maar wel heel boeiende personages, waar je meer van wilt weten. Door de cursief gedrukte terugblikken, krijg je als lezer stukje bij beetje zicht op Alicia en Stella's verleden. Het boek leest vlot en is nergens langdradig of saai. Er is voortdurend spanning aanwezig en er wordt op een mooie manier toegewerkt naar de ontknoping. Pas op het allerlaatste moment is duidelijk welke kant het opgaat,
Met De andere waarheid heeft dit schrijversduo weer een dijk van een thriller geschreven die je doet uitkijken naar het vervolg. Dat zou ook zo maar eens in een ander land kunnen zijn!

Gonneke38

1 april 2023 16:27

5

Achterkant van het boek zegt:
Stella Bjerke, CEO en gezicht van een populaire datingsite, wordt vermoord aangetroffen in een verlaten fabriek met steken in haar nek en ook haar gezicht is verminkt. Haar zus Alicia, die door een ongeluk in haar jeugd heftige brandwonden in haar gezicht heeft opgelopen, is het technisch brein achter deze site. Ze realiseert zich dat de dader het op de zusjes heeft voorzien en dat zij het volgende slachtoffer kan worden.

Begonnen aan het boek vol verwachting wat Alicia dan gaat doen. Het boek vertelt 2 verhalen. Niet alleen dat van Alicia, maar ook van John Adderley, die bij de politie van Karlstad werkt onder een andere naam omdat hij is beschermingsprogramma zit na een drugsbende te hebben opgedoekt. Hun beide levens komen samen door de verhaallijnen met andere waarheden. Goed gevonden plot met een passende titel voor het boek. De spanning wordt goed opgebouwd en na elk hoofdstuk wil je verder lezen. Een grote dosis humor aan het personage van met name Alicia gekoppeld, maakt het verhaal ook leesbaar voor mensen die een iets minder spannend boek prettig vinden. Het is geen boek voor een hartverzakking. Door de humor en de schrijfstijl zie je het verhaal ook voor je. Hopend op een verfilming en ook de volgende delen van deze schrijvers. Het eerste deel heb ik ook nog niet gelezen, dus ga die snel aanschaffen denk ik. Een aanrader dit boek in ieder geval.

Anjavee

1 april 2023 16:27

3

Alicia en Stella Bjelke zijn 2 zussen die een wat onconventionele datingsite hebben. Stella heeft er de touwtjes goed in handen en wordt bijgestaan door Alicia, die door een gebeurtenis in haar kindertijd getekend is voor het leven , door littekens in haar gezicht. Deze littekens bepalen een groot deel van haar leven. Wanneer Stella vermoord wordt stelt Alicia zich de vraag of de moord iets te maken heeft met gebeurtenissen uit hun verleden. En wordt zij ook slachtoffer van de moordenaar? Het is aan rechercheur Johnn Adderley om deze zaak uit te spitten. Adderley zelf sleept ook een aantal geheimen met zich mee die in het oplossen van de moordzaak bepalend zullen zijn.
Dit boek is een spannende thriller, een aanrader voor wie houdt van scandinavische thrillers. Wel lijkt het me aangewezen om ook het eerste boek met Adderley te lezen, ' Het laatste leven', omdat het veel dingen in ' De andere waarheid ' verduidelijkt.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.