Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
noorderzon noortje brink thriller thrillzone recensie.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Noortje Brink
Uitgeverij(en) Loft Books
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 24 september 2022
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Noortje Brink is terug met een novelle. Ze is bekend van haar korte verhalen; lees onze andere recensies van haar werk als je hierboven op ‘Auteur: Noortje Brink’ klikt. In Noorderzon maken we kennis met Saskia.

Ze is anderhalf jaar geleden haar man verloren door een ongeluk. Ze heeft na die tijd opnieuw de liefde gevonden bij de charmante en knappe Jochem. Hun zoontjes Vigo en David kunnen het goed met elkaar vinden. Jochems vorige relatie is echter niet zo goed afgelopen, hierdoor zit hij diep in de schulden. Saskia leent hem geld zodat hij zijn bedrijf kan houden. Als bedankje verrast hij haar met een reisje naar Legoland in Denemarken. Saskia vindt het heel spannend, hun eerste vakantie samen met de kinderen. Het lijkt een droomvakantie te worden tot dat de ex van Jochem voor haar neus staat. Waarom is ze hen gevolgd tot in Denemarken?

Noorderzon is een novelle, met de nodige spanning op de juiste momenten. Het thema dat Brink voor deze novelle kiest is een herkenbaar en realistisch thema. Oplichting, leugens en een nieuw samengesteld gezin. Het verhaal dat je hier leest is er zomaar één dat je terug kan vinden in een krant of realityprogramma.
Ze heeft met het verhaal van Saskia mooi weer dat niets is wat het lijkt en dat je soms beter op je onderbuikgevoel kunt vertrouwen.

De schrijfstijl van Brink is voor de trouwe lezers herkenbaar: korte hoofdstukken met begrijpelijke taal. Noorderzon leest daardoor gemakkelijk weg en laat geen enkele vraag van de lezer onopgelost. Brink slaagt er wederom in, om in haar korte boeken een volwaardig afgewerkt verhaal neer te zetten, met personages die diep genoeg zijn uitgewerkt. Knap.

Noorderzon is een novelle die een realistisch afgewerkt verhaal neerzet in 134 pagina’s.

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.