Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Wraak op Ile Sordou m.l. longworth thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) M.L. Longworth
Uitgeverij(en) Manteau
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 3 juli 2023
Categories Thriller
Deel deze recensie

M.L. Longworth is geboren in Canada en woont sinds 1997 in het Franse Aix-en-Provence. Ze publiceert over haar stad en de wijde omgeving ervan in Amerikaanse en Britse kranten en tijdschriften. Daarnaast doceert ze creatief schrijven aan de Parijse vestiging van de New York University. Haar misdaadreeks 'Provençaalse mysteries' wordt verfilmd.

Wraak op île Sordou speelt zich af op het kleine eilandje Sordou, vlak voor de kust van Marseille. Antoine Verlaque en Marine Bonnet lijken elkaar weer gevonden te hebben en besluiten samen op vakantie te gaan naar het luxueuze hotel op Sordou. Het hotel heeft jarenlang leeggestaan en zij zullen een van de eerste gasten zijn die er hun vakantie doorbrengen. De eigenaars Maxime en Cathy Lebon heten hun gasten welkom, waaronder Alain Denis, een filmster op zijn retour, zijn vrouw Emmanuelle en stiefzoon Brice.

Naast de gasten is er ook het hotelpersoneel, waaronder topkok Emile Villey, Thérèse het dienstmeisje, Serge Canzono de barman en de aantrekkelijke hotelmanager Niki. Samen staan ze klaar om de gasten op hun wenken te bedienen. De vakantie wordt echter abrupt onderbroken wanneer een van de gasten wordt vermoord. Paniek verspreidt zich onder de gasten en het personeel, en als het noodweer toeslaat, wordt alle communicatie met het vasteland verbroken. Ondertussen blijft de vraag onder de gasten hangen: zal de moordenaar opnieuw toeslaan?

Longworth zorgt ervoor dat de lezer elk personage goed leert kennen door ze stuk voor stuk toe te lichten. Op deze manier krijgen we een duidelijke achtergrond van iedereen, inclusief hun dagelijkse bezigheden en een glimp van hun verleden. Maar zijn ze allemaal wel zo eerlijk over waarom ze graag hun vakantie op Sordou willen doorbrengen? Antoine Verlaque neemt het als onderzoeksrechter op zich om dit uit te zoeken en te achterhalen wie de moord op zijn geweten heeft. 

Wraak op île Sordou is een echte whodunnit, waarbij de spanning tot het laatste moment behouden blijft. De stijl kan worden vergeleken met die van Agatha Christie, compleet met intrige, geheimen en verraad. Langzaam maar zeker komt de waarheid naar boven, met interessante plotontwikkelingen als tussendoortje. Longworth weet de lezer geboeid te houden tot de laatste letter.

Dankzij Longworth's beeldende beschrijvingen van de landschappen, de sfeer en het kleurrijke gezelschap, wordt onze verbeelding tijdens het lezen gestimuleerd. Je raakt helemaal in vakantiestemming tijdens het lezen.

Met Wraak op île Sordou biedt M.L. Longworth een meeslepend misdaadverhaal waarin de lezer wordt ondergedompeld in een wereld vol spanning en intrige. De levendige beschrijvingen en het kleurrijke personage ensemble brengen het eiland Sordou tot leven en nemen ons mee op een onvergetelijke vakantie-ervaring. Voor liefhebbers van het whodunit-genre zal dit boek zeker voldoen aan de verwachtingen, terwijl het tevens een plezierige leeservaring biedt voor iedereen die op zoek is naar een meeslepend verhaal. Dompel jezelf onder in de mysteries van Wraak op île Sordou en geniet van een spannend avontuur op een idyllische locatie.

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.