Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
alles op alles marijke vos recensie feelgoed thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Marijke Vos
Uitgeverij(en) Loft Books
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 17 augustus 2022
Categories Roman
Deel deze recensie

Marijke Vos is auteur, vertaler en schrijfdocent. Ze houdt van het schrijven van feel good-romans, het lezen van boeken, schoenen en wijn.  Van haar hand verschenen onder andere Van Chanel naar flanel, Ik pleit voor jou! en Wedden dat ik blijf. Wij bij ThrillZone lazen haar feelgood Alles op alles.

“Todat mijn bazin me apart nam, maakte ik lange dagen en had vooral korte nachten. Ik had op dat moment alles willen wegwuiven of ontkennen, of zeggen dat ik mijn schouders er onder zou zetten, maar ik kon niet meer. En belangrijker nog: ik wilde niet meer.”

Nadja heeft een sabbaticaljaar ingepland omdat ze wil nadenken waar ze naartoe wil met haar leven. Wanneer ze te horen krijgt dat haar oudtante Ella een beroerte heeft gehad, twijfelt ze geen moment en gaat ze naar haar kleine huisje in Engeland. Onmiddellijk bij aankomst vervalt Ella in een soort nostalgie; samen met haar zus Britt bracht ze hier in haar jeugd de zomers door. Het landhuis dat een beetje verder ligt heeft altijd een rol in haar fantasieën gespeeld. Ze mochten er als kind nooit in de buurt komen. Daar was haar oudtante altijd duidelijk over. Wanneer Nadja het dagboek vindt van haar oudtante en een mysterieuze geschiedenis ontdekt die betrekking heeft met het landhuis, gaat dit laatste niet meer uit haar gedachten. Echter blijkt het landhuis een nieuwe eigenaar te hebben die er zijn eigen plannen mee heeft. Is deze werkelijk de vijand en kan Nadja de geschiedenis redden?

Vanaf de eerste letter word je in Alles op alles getrokken. De lezer reist mee met Nadja naar het platteland in Engeland en geniet tijdens het lezen van de mooi beschreven landschappen.
Niet alleen de landschappen worden goed beschreven maar ook de knappe mannen die natuurlijk niet mogen ontbreken in een goede feelgood.
Zo is er de charmante, knappe Adam die soms verandert in een ware alfaman. Dan komt een van de meest begeerde vrijgezellen van Engeland in beeld; de aantrekkelijke, arrogante Benjamin Logan. Die dan ook nog eens het landhuis wil ombouwen naar een modern flatgebouw.

“Ademloos kijk ik toe als hij aanklopt en om zich heen kijkt terwijl hij wacht op een reactie. Dan loopt hij vlotjes de trap weer af en komt tot mijn schrik onze kant op.”

Door de beeldige schrijfstijl van Vos kan de lezer zich een goed beeld vormen van de karakters en van de omgeving waarin alles zich afspeelt. In Alles op alles krijgt de lezer tussendoor ook de dagboekfragmenten van Ella te lezen. Deze geven de lezer een extra inkijk in het verleden en de tragische gebeurtenissen van toen. Wanneer je denkt dat je alles te weten bent gekomen over het verleden en over het heden, heeft Vos nog een leuke plotwending in petto.

Wat ons betreft is Alles op alles een aanrader om even te reizen naar het mooie Engelse platteland. Dit is een verhaal waar iedere feelgood-liefhebber van zal smullen. Het verhaal bevat alles wat een liefhebber verwacht drama, mannen en een oude geschiedenis. Met Alles op alles brengt Vos het feelgood genre naar een hoger niveau.
 

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.