Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de horzel marc raabe thriller recensie thrillzone.jpg
Serie Tom Babylon
Auteur(s) Marc Raabe
Uitgeverij(en) A.W. Bruna Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 23 juli 2022
Categories Thriller
Deel deze recensie

Marc Raabe is een Duitse tv-producent en auteur, die onlangs zijn productiebedrijf verkocht. De horzel is deel drie van de thrillerserie met Tom Babylon in de hoofdrol. Inmiddels is in Duitsland ook deel vier in de serie verkrijgbaar. In Nederland wordt deze getiteld als De kelder, en wordt verwacht begin 2023.

Met De horzel bewijst Raabe zich opnieuw als een geweldig thrillerauteur. Het derde deel in de Tom Babylon serie is dan ook een waardig opvolger van Sleutel 17 en Kamer 19, en is het oordeel van 4 sterren meer dan waard. Een must read, zeker voor de fans.

Net als in de eerdere delen start De horzel met een opzienbarend moment tijdens een publieke gebeurtenis. Brad Galloways, een beroemde artiest, treedt op in de Waldbühne in Berlijn voor 22.000 fans. Tijdens het optreden komt een onbekende vrouw op het podium en overhandigt de rockster een gesloten envelop. Brad kijkt vol ongeloof naar de inhoud ervan. Een dag later wordt het lichaam van Brad Galloways gevonden, hij is leeggebloed en vastgeketend aan een bed in een pension.

Rechercheur Tom Babylon gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. Er blijkt een verband te zijn met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het onderzoek leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die overal toe in staat waren.

In deze thriller krijgt Tom het zwaar voor de kiezen en staat zijn hele leven op zijn kop. Vanuit de relationele kant, zijn partner Anne lijkt namelijk bij de zaak betrokken te zijn, maar ook vanwege de tot nu toe verborgen gebleven zoektocht naar zijn zusje. Ook komt Tom tot de ontdekking dat niet alles in het verleden zo is gegaan als dat hij altijd dacht.

De combinatie van de moordzaak en de uitdieping van het verleden van Tom, zorgt voor een sterke thriller die alles in zich heeft. Tel daarbovenop de knappe schrijfstijl die Raabe hanteert met de kenmerkende snelle en korte hoofdstukken, dan weet je; een thriller die je moet oppakken!

Afbeelding
chris vd brug.jpg
Chris van der Brug

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.