Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de geheimen van de kostschool lucinda riley recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Lucinda Riley
Uitgeverij(en) Xander Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 12 juli 2022
Categories Thriller
Deel deze recensie

Na het overlijden van Lucinda Riley heeft haar familie besloten om De geheimen van de kostschool uit alsnog te geven. Het is een detective die ze geschreven heeft in de beginjaren (2006) van haar schrijverscarrière en die dus al een tijdje in de la lag. Lucinda Riley behoeft eigenlijk geen introductie: ze is vooral bekend geworden de romanserie De zeven zussen, waarmee ze tijden in de Bestseller 60 stond.

Bij Thrillzone zijn we nieuwsgierig naar deze detective. We kennen de boeken van Riley, allemaal romans waarin je als lezer enorm mee kunt leven met de karakters. Kan ze de hoge verwachtingen die er zijn na het lezen van haar romans ook waar maken met De geheimen van de kostschool?

De geheimen van de kostschool begint zoals alle boeken van Riley beginnen, met een mysterie. Er is een vijftienjarige jongen dood aangetroffen in een kostschool in Norfolk.
Inspecteur Jazz Hunter op de zaak gezet. In eerste instantie wordt er gedacht dat de jongen door een epileptische aanval is overleden, maar Hunter heeft hier haar twijfels over. Wanneer ze vragen begint te stellen, blijkt dat er veel mensen geheimen hebben die ze liever verborgen willen houden.
Het wordt voor inspecteur Hunter en haar team een race tegen de klok, want ze willen voorkomen dat er nog slachtoffers vallen…

Jazz huiverde terwijl ze de vrouw volgde, de hal en een doolhof van donkere gangen door. Het was binnen kouder dan buiten.”

In De geheimen van de kostschool zal iedere trouwe lezer van Riley vlug haar typerende schrijfstijl herkennen: starten met een mysterie en graven in het verleden. Dat zijn haar ingrediënten om een boek tot een succes te maken en dat heeft haar wereldsucces gebracht. Ze gebruikt deze formule in haar romans en ook in deze detective zijn dit de twee hoofdingrediënten. Alles wat er gebeurt, alle geheimen die de personages met zich meedragen, zijn terug te leiden naar een gebeurtenis in het verleden.

En het bekijft, alweer. Hiermee wordt aangetoond dat er een groot auteur verloren is gegaan.
Riley was een populaire schrijfster van romans; ze toont met dit boek aan dat ze ook in staat was om een spannende detective neer te zetten. En ze voegt wat meer ingrediënten toe: ze weet met mysterie en suspense de lezer aan het boek gekluisterd te houden.

“Zoals zoveel vrouwen voor haar, was ze in een huwelijk gelokt door een charmante, maar harteloze schurk.”

Riley schrijft afwisselend vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor leer je ieder personage die belangrijk is voor het verhaal op zijn beurt beter kennen en krijg je stukje bij stukje informatie over het verleden. Door dat je uit verschillende perspectieven leest zitten er in het verhaal heel wat plotwendingen. Riley weet de suspense rond het mysterie geleidelijk aan op te drijven tot aan de climax. Ieder detail in dit boek is belangrijk. Ervaren detectivelezers zullen een bepaalde verhaallijn al vlug door hebben, maar dat mag de pret niet drukken.

De geheimen van de kostschool is een goede detective die laat zien dat Riley een auteur was met vele talenten. Het boek zou een mooie start geweest zijn van een nieuwe serie. Jammer dat dit er niet van zal komen.

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.