Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
het penthouse lotte boot young adult recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Lotte Boot
Uitgeverij(en) Blossom Books
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 20 mei 2023
Categories Young Adult
Deel deze recensie

Lotte Boot  – journalist en redacteur –  debuteerde tien jaar geleden met haar Young Adult-boek Smiley dat positief ontvangen werd. Haar tweede boek Het Penthouse kan wederom bestempeld worden als Young Adult waarbij seksueel misbruik een grote rol speelt. 

Het verhaal is lichtelijk gebaseerd op de acties en daden van de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein en diens vriendin Ghislaine Maxwell die o.a. minderjarige meisjes betaalden in ruil voor seks. Daarbij heeft Lotte Boot een eigen draai aan het verhaal gegeven wat resulteerde in het mysterieuze en het spannende Het Penthouse. 

June en Roxy zijn al vanaf kleins af aan beste vriendinnen. Twee tegenpolen die het beste in elkaar naar boven brengen en niet zonder elkaar kunnen. Waar de introverte June het liefst op de achtergrond blijft, steelt Roxy overal waar ze komt de show. Ze geniet van het leven en zou er alles voor geven om een beroemde actrice te worden.

June weigert dan ook te geloven dat Roxy weggelopen is of nog erger – dat ze dood is. Twee jaar lang blijft ze geloven dat Roxy nog ergens ronddoolt, terwijl de wereld allang verder is gegaan met het dagelijkse leven. Tot June’s wachten eindelijk wordt beloond en een mysterieus berichtje ontvangt.

Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd? 

Kom dan zaterdag a.s. om 10 p.m. naar Het Penthouse op zuid. 

Dress to impress. ID verplicht. - X -

De schrijfstijl van Boot is gemakkelijk en veelzijdig. Gedurende het gehele verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van June. In het eerste gedeelte wordt in een dagboekvorm geschreven waar de lezer een duidelijk beeld krijgt hoe de vriendschap tussen June en Roxy ontstaan is. En hoe Roxy als persoon was. Het tweede gedeelte begint bij het bezoekje aan het Penthouse waar June vanaf dat moment in een rollercoaster van emoties terechtkomt.

De personages zijn goed en duidelijk neergezet. Waar men alles beleeft vanuit het oogpunt van June heeft de auteur een duidelijk beeld weten neer te zetten van de overige karakters.

In de aanloop naar de climax neemt de spanning beetje bij beetje toe. De ontknoping aan het eind had wellicht iets beter uitgewerkt kunnen worden maar aangezien dit boek onder het concept van Blossom Books Shorties valt – korte verhalen waar lezen toegankelijker wordt gemaakt – maakt het  geheel uiteindelijk de moeite waard om te lezen. 

Afbeelding
Lisanne.jpg
Lisanne Ortsen
Mijn naam is Lisanne Ortsen, geboren in 1990 en een fervent boekenlezer. Ik ben van mening dat een mens niet genoeg boeken kan hebben. Ik lees allerlei soorten genres maar psychologische romans en thrillers en (politie)detectives zijn toch wel mijn favoriet. Wie weet kan ik hier bij ThrillZone mijn smaak en kennis uitbreiden.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.