Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
sneeuwblind linda van rijn thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Linda van Rijn
Uitgeverij(en) Uitgeverij Marmer
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 21 november 2021
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en later als manager bij een grote toeristische organisatie. Door het succes van haar boeken is Van Rijn inmiddels fulltime schrijfster. Sinds 2011 publiceert ze minimaal twee vakantiethrillers per jaar. Vrijwel al haar boeken hebben in de Bestseller 60 gestaan. 

Sneeuwblind gaat over de alleenstaande moeder Kim van Rooij. Zij is verliefd geworden op de Oostenrijker Levi. Ze verhuist naar Lech met haar 3-jarige zoontje Owen om samen met Levi een nieuw leven op te bouwen. Levi heeft uit zijn eerste huwelijk al twee kinderen. De moeder van zijn kinderen is tien jaar geleden tijdens een skitocht in de bergen spoorloos verdwenen.

Levi is eigenaar van een cocktailbar en Kim gaat hem met de dagelijkse leiding hiervan helpen. Maar hoewel de omgeving prachtig is en Kim zich al snel thuis voelt, beginnen alle veranderingen toch hun tol te eisen. Kim voelt zich niet goed, en moet al snel rustiger aan doen. Dan verdwijnt haar zoontje tijdens zijn peuterskiles. Is het toeval of probeert iemand hiermee iets duidelijk te maken aan Kim? Kim voelt zich ondertussen steeds slechter en slechter. Ze besluit om terug te keren naar Nederland. Maar komt deze beslissing nog op tijd?

Linda van Rijn heeft een vlotte en prettige schrijfstijl en laat dat in Sneeuwblind wederom zien. Het maakt deze boeken toegankelijk, waardoor Van Rijn op een grote fanbase kan rekenen. In het eerste deel van het boek worden de hoofdpersonages van het verhaal geïntroduceerd. Hoewel de personages niet heel ver uitgediept worden, krijgt de lezer op deze manier een goed beeld. Heel spannend is het tot dan toe alleen nog niet. Maar Van Rijn weet de lezer voldoende geboeid te houden met de verhaallijn. Als er vervolgens er een aantal dingen gebeuren, probeer je als lezer de puzzelstukjes op hun plek te leggen. Van Rijn zet de lezer daarbij een aantal keren op een dwaalspoor om zo toe te werken naar een verrassend einde.

Sneeuwblind is een echte winterse thriller. Het speelt zich af in de besneeuwde bergen van het wintersportdorp Lech. Een aanrader voor wie al in de wintersportsfeer wil komen.

Afbeelding
suzan.jpg
Suzan Ijdema
Ik ben Suzan IJdema. Ik woon samen met man en twee kinderen in het Friese Garyp. Ik werk als communicatieadviseur bij een gemeente. Al vanaf het moment dat ik kan lezen verslind ik boeken. Ik vind het heerlijk om me in een verhaal te verliezen en de wereld langs me heen te laten gaan. Voor mij is Karin Slaughter al jarenlang de ultieme thrillerkoningin, maar door het recenseren voor Thrillzone komen ook voor mij nog onbekende schrijvers op mijn pad. Nieuwe, goede auteurs ontdekken dat maakt lezen een feestje.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.