Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
ciao bella linda van rijn thriller thrillzone recensie.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Linda van Rijn
Uitgeverij(en) Uitgeverij Marmer
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 8 juni 2022
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Linda van Rijn heeft al vele thrillers op haar naam. Sinds 2012 verschijnt ieder jaar een zomer en een winterthriller onder het pseudoniem Linda van Rijn. Vlak voor de verschijning van Ciao Bella werd onthuld welke schrijfster zich al jaren schuilhield achter deze naam; Mariëtte Middelbeek. Middelbeek schreef al meerdere boeken in andere genres, maar kon onder een andere naam veilig een zijspoor inslaan. En met groot succes want inmiddels is Ciao Bella alweer de 29e thriller van haar hand.

In Ciao Bella reizen we af naar het Gardameer in Italië. Hier zijn Sanne en Hugo een kleinschalige camping begonnen. En dat gaat ze goed af; de camping die ze volledig eigenhandig hebben opgeknapt zit sinds het begin vol met toeristen. Ze hebben er dan ook samen een dagtaak aan om de camping te runnen. Ondanks dat het hard werken is, genieten ze volop van het Italiaanse leven met hun dochtertje Zoë en zoontje Noah en ze zijn nog altijd erg gelukkig met de keuze die ze hebben gemaakt om naar Italië te emigreren. Sanne is ondertussen goed bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Helena is alleenstaande moeder van Alexander, en door de nauwe band spelen Alexander en Zoë ook geregeld samen.

Op een nacht, wordt Sanne gebeld door Helena. Ze is volledig is paniek. Sanne die voormalig verpleegster is aarzelt niet en springt te hulp. Ze treft Helena in haar yogastudio onder het bloed. Helena laat weinig los over wat er gebeurd is, maar ze vertelt wel dat ze ruzie heeft gekregen met Alexanders vader die ze liever geen rol laat spelen in haar of haar zoontjes leven. De volgende ochtend probeert Sanne het allemaal los te laten, maar dan staat de politie voor de deur en blijkt dat er een hoop gaande was waar Sanne geen weet van had.

Ciao Bella is weer een fijn boek om mee te nemen in de vakantiekoffer. Zoals we gewend zijn van de boeken van Linda van Rijn leest ook deze vakantiethriller gemakkelijk. Wie zelf op een ligbedje in de zon aan de rand van het zwembad ligt, zal Ciao Bella maar moeilijk weg kunnen leggen. Het verhaal is goed opgebouwd, waarbij je aan het begin Sanne beter leert kennen en de weg die ze samen met haar man Hugo heeft afgelegd om hun droom te verwezenlijken. De overige personages zijn iets oppervlakkiger uitgewerkt. Misschien is dit wel een bewuste keuze, want het helpt ook wel enigszins in de opbouw van de spanning. Want wat is er met Helena gebeurd? Hoe is zij in deze situatie belandt, en wat schuilt er achter deze dame? De ontknoping is niet bijzonder spectaculair maar toch verrassend genoeg om de lezer met een goed gevoel het boek dicht te laten slaan. Al met al spannend leesvoer voor de aankomende zomervakantie!

Afbeelding
suzan.jpg
Suzan Ijdema
Ik ben Suzan IJdema. Ik woon samen met man en twee kinderen in het Friese Garyp. Ik werk als communicatieadviseur bij een gemeente. Al vanaf het moment dat ik kan lezen verslind ik boeken. Ik vind het heerlijk om me in een verhaal te verliezen en de wereld langs me heen te laten gaan. Voor mij is Karin Slaughter al jarenlang de ultieme thrillerkoningin, maar door het recenseren voor Thrillzone komen ook voor mij nog onbekende schrijvers op mijn pad. Nieuwe, goede auteurs ontdekken dat maakt lezen een feestje.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.