Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
valse getuige karin slaughter thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Karin Slaughter
Uitgeverij(en) HarperCollins
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 26 augustus 2021
Categories Thriller
Deel deze recensie

Fans van Will Trent en Sara Linton moeten even slikken. Valse getuige is niet een vervolg in deze populaire serie van Karin Slaughter. Valse Getuige is namelijk een verhaal over de zussen Leigh en Callie Collier.

Het verhaal begint in de zomer van 1998. De lezer valt in een redelijk huiselijke scène met Callie. De situatie loopt echter al snel uit de hand, en er gebeurd iets vreselijks. Callie belt in paniek haar zus Leigh en samen lossen ze ‘het probleem’ op. Denken ze.

Een sprong in de tijd brengt ons naar Leigh in het voorjaar van 2021. Leigh is inmiddels werkzaam als advocaat bij een groot en succesvol advocatenkantoor. Ze krijgt onverwachts een nieuwe zaak, waarbij weinig tijd is voor de rechtszaak begint. Als ze ontdekt wie haar nieuwe cliënt is stort haar wereld in en wordt ze teruggebracht naar haar verleden wat ze dacht zo goed weggestopt te hebben.

De man, die nu verdacht wordt van meerdere verkrachtingszaken, weet wat Callie en Leigh in het verleden hebben gedaan, en Leigh moet hem verdedigen. Ze beseft dat ze maar één uitweg heeft, ze moet hem koste wat kost stoppen.

Eerlijk is eerlijk, in het begin is het even wennen aan de nieuwe personages die zich in Valse getuige voorstellen. De karakters ontvouwen zich langzaam, en aan het begin van het boek word je als lezer meermaals op het verkeerde been gezet. Maar langzaamaan krijgen de personages kleur en kun je de gebeurtenissen beter in perspectief zetten. En dan merk je weer de kwaliteiten die Slaughter zo groot maken als auteur: ieder detail is onderdeel van een groter geheel. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes op hun plaats en als het verhaal eenmaal op stoom komt, grijpt het je vast en laat je tot de laatste pagina niet meer los.

Zoals we van Slaughter gewend zijn, heeft ze ook deze keer een belangrijk sociaal onderwerp onderdeel gemaakt van haar verhaal. Geweld tegen vrouwen, kindermisbruik en de vaak heftige gevolgen hiervan stonden al eerder centraal. In Valse getuige doet Slaugther er nog een schepje bovenop. Het verhaal speelt zich af tijdens de wereldwijde corona-pandemie waar we ons nog altijd in bevinden. Het is bijzonder knap hoe ze de invloed hiervan op het dagelijks leven heeft vormgegeven in het boek, terwijl de pandemie zich tijdens het schrijfproces nog ontwikkelde. Door deze achtergrond toe te voegen, staat het boek voor de tijd waarin we nu leven en hoe we vandaag de dag tegen zaken aankijken. Iedereen zal dit gevoel kunnen herkennen.

Ook met de suspense zit het wel goed. Die spanning wordt namelijk gedegen opgebouwd richting de ontknoping. En dan als het hoogtepunt dan eenmaal is bereikt, word je meegenomen in een spetterende afronding. Zo weet Slaughter weer te doen wat ze al zo vaak deed: je hartslag piekt even en bereikt daarna gelukkig weer een normaal ritme. Resultaat: je kunt het boek met een goed gevoel dichtslaan.

De conclusie mag duidelijk zijn: Slaughter levert met Valse getuige wederom een fantastische thriller af. Ze staat al geruime tijd op eenzame hoogte, en blijft daar nog wel even staan. Petje af!

Afbeelding
suzan.jpg
Suzan Ijdema
Ik ben Suzan IJdema. Ik woon samen met man en twee kinderen in het Friese Garyp. Ik werk als communicatieadviseur bij een gemeente. Al vanaf het moment dat ik kan lezen verslind ik boeken. Ik vind het heerlijk om me in een verhaal te verliezen en de wereld langs me heen te laten gaan. Voor mij is Karin Slaughter al jarenlang de ultieme thrillerkoningin, maar door het recenseren voor Thrillzone komen ook voor mij nog onbekende schrijvers op mijn pad. Nieuwe, goede auteurs ontdekken dat maakt lezen een feestje.

Wat vinden lezers...

Jajansen

13 juli 2024 21:24

3

Ondanks haar slechte jeugd lijkt het leven van succesvolle advocaat Leigh Collier op rolletjes te lopen. Alles verandert als zij gedwongen wordt een nieuwe client te vertegenwoordigen die verdacht wordt van meerdere gewelddadige verkrachtingen. Samen met haar verslaafde zus Callie wordt zij geconfronteerd met zaken uit het verleden, waarvan zij dachten dat ze die achter haar kon laten. Niet alleen staat hun leven op het spel, maar ook dat van man en kind. Lukt het de zussen deze geest uit het verleden te verslaan?
Het boek is geschreven in een vlotte schrijfstijl, vanuit de verschillende hoofdpersonen en wisselend tussen heden en verleden. De karakters van de zussen worden goed uitgewerkt en het verhaal kent de nodige twists en cliffhangers. Desondanks was het soms lastig de spanning vast te houden. De verslaving van Callie, de rechtszaak, maar ook de COVID-maatregelen, overal wordt diepgaand op ingegaan. Duidelijk is dat hier gedegen onderzoek naar heeft plaatsgevonden, maar het vertraagde het verhaal wel . Jammer want qua plot overtuigd het wel.
De boeken van Karin Slaughter staan niet bekend om hun zachtaardigheid en ook dit boek is op onderdelen weer gruwelijk en gewelddadig.
Niet haar beste boek, maar voor liefhebbers van psychologische thrillers is het toch een aanrader.

Grietje

13 juli 2024 21:24

3

Een gebeurtenis van twintig jaar geleden heeft de zussen Callie en Leigh getekend voor het leven . Door dat er iets vreselijks is gebeurt en alle geheimen die het met zich mee brengt proberen ze ieder hun weg in het leven te vinden.
Als Leigh een succesvolle advocate gedwongen wordt om een cliënt te verdedigen komt het verleden langzaam weer in haar leven terecht. De cliënt weet precies wat Callie en Leigh hebben gedaan en hij is er op uit om hun levens en van hun dierbaren te verwoesten. Door alle gebeurtenissen die de beide zussen nu tegenkomen blijkt hun band toch heel sterk.

Er wordt in dit boek een maatschappelijk probleem aangekaart wat ik zeker een goede zaak vind. Persoonlijk vind ik dit boek niet de spanning heeft die ik van Karin Slaughter gewend ben.

Filip Cappaert

13 juli 2024 21:24

4

“Valse getuige” is het nieuwste los te lezen boek van Karin Slaughter en het is toch even wennen om in het verhaal te geraken. In dit verhaal worden de zusjes (Har)Leigh en Callie (Calliope) geconfronteerd met hun duistere verleden. Leigh is een succesvol advocaat en heeft het duistere verleden schijnbaar makkelijk achter zich gelaten. Ze is mama van een puberdochter. Ze leeft ondertussen wel gescheiden van haar echtgenoot met wie ze toch nog goed overweg kan. Callie daarentegen is van de regen in de drop geraakt en is zwaar verslaafd aan allerlei drugs. En dan wordt Leigh, totaal onverwacht aangesteld als advocaat van een serieverkrachter. Alle bewijzen zijn tegen de rijke Andrew, en toch verwacht hij dat Leigh hem vrij krijgt. Want Andrew weet iets van Leigh en Callie, iets uit hun duistere verleden …
Na een eerder trage start van het verhaal, kom je als lezer toch in een rollercoster terecht. In elk hoofdstuk komt een nieuw stukje van de puzzel tevoorschijn met uiteindelijk een fantastische apotheose. Toch een aanrader voor wie van spanning houdt.

Bianca Ellerkamp

13 juli 2024 21:24

5

Karin Slaughter (1971) is auteur van tientallen thrillers die al jarenlang wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten staan. Met haar ijzingwekkende verhalen verwierf ze internationaal de titel ‘Queen of Crime’.
Valse getuige is een stand alone boek waarin ze opnieuw een maatschappelijk probleem aankaart waar vrouwen het slachtoffer in zijn.

In Valse getuige volgen we het verhaal van Harleigh (Leigh) en Calliope (Callie), zussen die opgroeien met hun moeder die meer liefde voor de dieren voelt dan voor haar dochters.
Leigh is getrouwd met Walter en heeft een tienerdochter Maddy en is werkzaam als advocaat.
Op een dag komt ze oog in oog te staan met Andrew en zijn moeder nadat Andrew is beschuldigd van verkrachting. Vanaf dat moment komt het verleden weer tot leven. Wanneer ze vervolgens de hulp inroep van haar verslaafde zusje Callie volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op.
Het verhaal wordt verteld vanuit de oogpunten van Leigh en Callie.
Het eerste hoofdstuk is direct een belofte voor het vervolg van het verhaal. Duidelijk wordt wat er 20 jaar geleden is gebeurd maar heel langzaam wordt pas duidelijk wat Andrew daar mee te maken heeft en wat hij weet en hoe hij dat kan weten.
De hoofdstukken zijn niet al te lang en doorspekt met mooie omschrijvingen, humor maar ook af en toe verschrikkelijke gebeurtenissen. Juist deze beschrijvingen zorgen ervoor dat het boek niet echt geschikt is voor tere zieltjes.
Het is niet zozeer de spanning die je het verhaal intrekt maar de sterke gevoelens die beide vrouwen hebben. Gevoelens van angst, onmacht en soms verschrikkelijke woede, het is allemaal zo goed voelbaar. Beiden willen ze de ander beschermen en dat dat niet altijd lukt laat je als lezer af en toe een brok wegslikken.
Het plot is verschrikkelijk goed opgebouwd en uitgeschreven en heeft verschillende wendingen die soms als een klap binnenkomen.
Valse getuige is een boek dat onder de huid kruipt, je aandacht trekt om zelfs na de laatste bladzijde niet los te laten.

Tineke Spraakman-Visscher

13 juli 2024 21:24

4

Recensie Valse getuige, Karen Slaughter

Beklemmende thriller

Met de Thrillzone Leesclub, las ik Valse getuige van Karin Slaughter.

Ze dachten ermee weg te komen, ze hadden het mis.

Leigh en haar zusje Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.
Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een groot en succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wordt weggeslagen. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten.

Tot zover, de tekst op de achterflap van Valse getuige.

Valse getuige vertelt het verhaal van de zussen Leigh en Callie. De zussen zijn onder slechte omstandigheden opgegroeid, in een wereld vol mishandeling, misbruik en onderdrukking.

Het verhaal speelt zich af in twee verschillende tijdzones, 1998 en 2021. De hoofdstukken in 1998 beschrijven de wereld waarin de zussen opgroeiden. Hierin is ook de beschrijving van de gebeurtenis die de zussen verbindt en het geheim dat alleen zij kennen.

De invloed van de Corona pandemie wordt ook uitvoerig beschreven, wat maakt dat dit boek heel goed deze tijd weergeeft,

Karin Slaughter geeft een realistische en beklemmende weergave van het leven van de beide zussen. Er is afwisseling tussen verleden en heden, waardoor je als lezer steeds meer inzicht krijgt in het leven van de zussen en de impact die het geheim nog steeds heeft.
De verschillende tijdzones worden per hoofdstuk duidelijk aangegeven.

Leigh heeft een carriere als succesvol advocaat, als ze opeens weer wordt geconfronteerd met het geheim uit haar verleden. Een nieuwe cliënt maakt toespelingen die erop wijzen dat hij op de hoogte is van het geheim. Leigh moet de confrontatie met de spoken uit het verleden aangaan om deze man te stoppen, maar is dit wel mogelijk?
Stap voor stap krijgt de lezer meer te weten over wat zich werkelijk afspeelde. Het geheim uit het verleden dreigt het huidige leven in te doen storten. De sfeer is beklemmend en als lezer heb je sterk het gevoel dat er geen ontsnapping mogelijk is.
De spanning wordt gedurende het boek vordert, steeds meer opgebouwd. Uiteindelijk is er een zinderende ontknoping, die nog wel een tijdje nadreunt.
Met Valse getuige heeft Karin Slaugher weer een uitstekende thriller geschreven. Niet te vergelijken met haar vorige thrillers, maar zeker niet minder. Er komen verschillende maatschappelijke thema's aan de orde, die gruwelijk zijn, maar helaas wel realistisch.
Het boek komt wat traag op gang en is in bepaalde stukken heel gedetailleerd, wat daar de vaart er wat uit haalt. Het laatste deel is heel spannend en moeilijk weg te leggen, als lezer wil je nog maar een ding weten, hoe loopt dit af?

Marieke

13 juli 2024 21:24

4

Karin Slaughter is een Amerikaanse auteur met al vele bestsellers op haar naam.
Dit is een stand-alone boek.

Harleigh en Callie zijn zussen, ze komen uit hetzelfde gezin maar hun levens zien er totaal anders uit. Ruim 20 jaar geleden is er een gebeurtenis in hun leven geweest, waarin bepaalde keuzes gemaakt zijn. En 20 jaar later, wordt t verleden opgerakeld. Zus (Har)leigh leidt een mooi leven naar t lijkt, is een succesvolle advocaat, heeft een goede baan, een partner en een dochter.
Zus Callie heeft minder “ geluk” gehad, haar leven staat in het teken van pijn, van overleven, van verslaving, van eenzaamheid en haar enorme kwetsbaarheid.
Op een dag komt Andrew in t leven van Leigh. Zij wordt min of meer gedwongen om zijn verdediging op zich te nemen, hij wordt verdacht van een gewelddadige verkrachting. Maar dan komt Leigh erachter dat Andrew niet is wie hij zegt te zijn, en nog erger; hij kent het geheim van de zussen van 20 jaar geleden. En dit verandert alles. Zet hun werelden van heb, en van anderen op zijn kop..

De spanning bouwt zich wat op in het boek, en als lezer word je meegezogen in het verhaal.. van leven, van overleven, van schuldig zijn, en schuldig voelen. Je leest hoe de relatie tussen beider zussen zich ontwikkeld heeft en wat het met beider gedaan heeft..

Verder zijn er naast de verhaallijn rondom de gebeurtenissen en de impact die het nog heeft op beider levens, ook enkele maatschappelijke thema’s waarin je als lezer meegenomen wordt.
Het verhaal speelt zich af in de COVID tijd.

Het boek is zeker de moeite waard om te lezen, al was het plot minder verrassend voor mij maar wel mooi beschreven.

EliJos

13 juli 2024 21:24

5

Toen ik hoorde dat ik dit boek mocht lezen voor de Thrillzone leesclub was ik meteen enthousiast. Mijn ervaring met de boeken van Karin Slaughter was beperkt tot twee eerdere boeken, waarvan de eerste die ik las niet aan mijn verwachtingen voldeed en ik de ander wel erg goed vond. Mijn mening over deze schrijfster stond dus nog niet vast en ik was nog steeds erg nieuwsgierig.
Nou.. ik kan zeggen dat ik inmiddels fan ben.
Dit boek is boeiend vanaf de eerste pagina tot aan de laatste. Het verhaal is spannend en laat een bijzondere band zien tussen twee zussen die niet met en zonder elkaar lijken te kunnen.
De één lijkt een goed leven voor zichzelf opgebouwd te hebben waar de ander het hoofd nauwelijks boven het water kan houden en een zwaar leven als junkie heeft. Ze hebben van jongs af aan al zoveel meegemaakt samen en belanden nu samen in een kat-en-muis-spel met een verdachte van een gruwelijke verkrachting die ze nog kennen van de meest donkere tijd van hun verleden.
Wat ik bijzonder vond is dat dit het eerste boek is wat ik lees waarin Covid-19 een rol speelt. Nu zou je kunnen denken dat dit helemaal niet fijn is als je dit boek leest om o.a. daar even aan te ontsnappen maar ik vond het juist dat het verhaal dichterbij kwam hierdoor, heel herkenbare tijd.
Een dikke aanrader, wat mij betreft.

psychonurse

13 juli 2024 21:24

0

Een geweldige psychologische thriller. Waar het verleden van 3 mensen leidden tot de daden van vandaag.

Leigh wordt als advocate gezet op de zaak van een man die verdacht wordt van het gewelddadig verkrachten van vrouwen. Ook al is het een zaak die zij niet wil, ze kan niet anders als blijkt dat de man iemand uit haar verleden is. Iemand die zegt dat hij weet wat ze gedaan heeft. Iemand die haar duidelijk maakt dat wanneer hij schuldig wordt verklaard, zij ook moet lijden.
Leigh kan niet anders dan haar zus Callie betrekken om uit te vinden wat Andrew weet en welk bewijs hij heeft.

Dit verhaal gaat verder dan de verdorven geest van een man en zijn daden tegen vrouwen. Het is ook een verhaal over zusterliefde afgezet tegen de herinneringen en daden uit het verleden. De keuzes en gevolgen die een traumatische ervaring met zich meebrengen. Stilstaand bij de huidige realiteit van Covid-19 en bewustwording van verslaving en de gevolgen daarvan. Twee vrouwen met een gedeelde herinnering van een daad die zij probeerde te verbergen.
De kracht van liefde, de opofferingen die gemaakt worden en de prijs die moet worden betaald. Een grimmig eind die intens beschreven is. Dat alles maakt dat dit verhaal meer is dan een thriller.

Tesdro

13 juli 2024 21:24

4

Het verhaal start in het verleden 23 jaar terug waar een heftige gebeurtenis plaatsvindt en door zowel Leigh als Callie is verdrongen. Maar als Leigh, die werkt als advocate met een cliënt te maken krijgt komt alles van 23 jaar geleden weer terug. Ze denkt dat niemand het kan weten behalve dan zij en Callie. Haar cliënt Andrew doet uitspraken waarbij Leigh er steeds meer aan gaat twijfelen of echt niemand het weet dus ze gaat op onderzoek uit. Zowel het leven van Leigh en Callie zijn niet meer veilig en als ook de partner en dochter van Leigh erbij betrokken worden vindt Leigh dat het moet stoppen.

Een thriller die goed begint maar daarna verslapt mijn aandacht en kost het even moeite om er weer in te komen maar dat gebeurt uiteindelijk toch. De spanning in het verhaal komt terug en je snapt helemaal wat ze doormaken. De thema's misbruik, drugs en zussenliefde komen het hele verhaal weer terug en terwijl Leigh zich schuldig voelt richting Callie heeft Callie het tegenovergestelde. Het verhaal speelt zich af in het heden met terugblikken naar het verleden. Het heden is ook echt nu, want corona komt ook aan de orde in dit verhaal. Een verhaal wat goed in elkaar zit en er langzaam naar het plot toe wordt gewerkt met een onverwachts einde. Voor mij wel een reden om meer boeken van Karin Slaughter te gaan lezen.

Tineke Spraakman-Visscher

13 juli 2024 21:24

4

Recensie Valse getuige, Karen Slaughter

Beklemmende thriller

Met de Thrillzone Leesclub, las ik Valse getuige van Karin Slaughter.

Ze dachten ermee weg te komen, ze hadden het mis.

Leigh en haar zusje Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.
Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een groot en succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wordt weggeslagen. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten.

Tot zover, de tekst op de achterflap van Valse getuige.

Valse getuige vertelt het verhaal van de zussen Leigh en Callie. De zussen zijn onder slechte omstandigheden opgegroeid, in een wereld vol mishandeling, misbruik en onderdrukking.

Het verhaal speelt zich af in twee verschillende tijdzones, 1998 en 2021. De hoofdstukken in 1998 beschrijven de wereld waarin de zussen opgroeiden. Hierin is ook de beschrijving van de gebeurtenis die de zussen verbindt en het geheim dat alleen zij kennen.

De invloed van de Corona pandemie wordt ook uitvoerig beschreven, wat maakt dat dit boek heel goed deze tijd weergeeft,

Karin Slaughter geeft een realistische en beklemmende weergave van het leven van de beide zussen. Er is afwisseling tussen verleden en heden, waardoor je als lezer steeds meer inzicht krijgt in het leven van de zussen en de impact die het geheim nog steeds heeft.
De verschillende tijdzones worden per hoofdstuk duidelijk aangegeven.

Leigh heeft een carriere als succesvol advocaat, als ze opeens weer wordt geconfronteerd met het geheim uit haar verleden. Een nieuwe cliënt maakt toespelingen die erop wijzen dat hij op de hoogte is van het geheim. Leigh moet de confrontatie met de spoken uit het verleden aangaan om deze man te stoppen, maar is dit wel mogelijk?
Stap voor stap krijgt de lezer meer te weten over wat zich werkelijk afspeelde. Het geheim uit het verleden dreigt het huidige leven in te doen storten. De sfeer is beklemmend en als lezer heb je sterk het gevoel dat er geen ontsnapping mogelijk is.
De spanning wordt gedurende het boek vordert, steeds meer opgebouwd. Uiteindelijk is er een zinderende ontknoping, die nog wel een tijdje nadreunt.
Met Valse getuige heeft Karin Slaugher weer een uitstekende thriller geschreven. Niet te vergelijken met haar vorige thrillers, maar zeker niet minder. Er komen verschillende maatschappelijke thema's aan de orde, die gruwelijk zijn, maar helaas wel realistisch.
Het boek komt wat traag op gang en is in bepaalde stukken heel gedetailleerd, wat daar de vaart er wat uit haalt. Het laatste deel is heel spannend en moeilijk weg te leggen, als lezer wil je nog maar een ding weten, hoe loopt dit af?

Ingrid Vermeulen

13 juli 2024 21:24

5

Een geweldige psychologische thriller. Waar het verleden van 3 mensen leiden tot de daden van vandaag.

Leigh wordt als advocate ingezet op de zaak van een man die verdacht wordt van het gewelddadig verkrachten van vrouwen. Ook al is het een zaak die zij niet wil, ze kan niet anders als blijkt dat de man iemand is uit haar verleden. De jongen die hij was heeft ze meer dan 20 jaar niet gezien. Nu laat hij haar weten dat zij voor hem gaat vechten om te voorkomen dat hij gestraft wordt. Want als hij de gevangenis in moet zal hij zorgen dat zij ook haar straf zal krijgen. Hij zegt te weten wat zij gedaan heeft.

Leigh kan niet anders dan haar zus te betrekken ook al wil ze dat niet. Samen proberen ze te achterhalen wat Andrew weet. En bij elke stap die Callie en Leigh zetten lijkt Andrew hun net een stap voor te zijn. Met de bedekte toespelingen die hij maakt is Leigh steeds meer overtuigd dat hij alles gezien heeft. Maar hoe?

Dit verhaal gaat verder dan de verdorven geest van een man en zijn daden tegen vrouwen. Het is ook een verhaal over zusterliefde afgezet tegen de herinneringen en daden uit het verleden. De keuzes en gevolgen die een traumatische ervaring met zich meebrengen. Twee vrouwen met een gedeelde herinnering aan een daad uit het verleden die zij probeerden te verbergen en te vergeten.
De kracht van liefde, de opofferingen die gemaakt werden en de prijs die betaald wordt. De kracht van de een en de zwakte van de ander. Maar wie is de sterke van de 2 zussen?
Stilstaand bij de realiteit van het heden; Covid-19.Maar ook over armoede, de rol van de vrouw en bewustwording van verslaving en de gevolgen daarvan. Dat maakt dit boek meer is dan een thriller alleen

Chantal0706

13 juli 2024 21:24

4

Valse getuige is geschreven door Karin Slaughter, een schrijfster waarvan ik enthousiast word als ik hoor dat er een nieuw boek uitkomt. Toch brengt dit altijd dubbele gevoelens, want kan het nieuwe boek tippen aan de voorgaande verhalen?

In Valse getuige volgen we Leigh en Callie, twee zusjes die in hun jeugd voor heftige situaties zijn komen te staan met 1 in het bijzonder. Deze geschiedenis komt naar boven, wanneer Leigh voor haar werk word ingezet op een zaak waarbij de verdachte specifiek naar Leigh vraagt.

Naast de beeldend beschreven gebeurtenissen, komen ook de psychologische aspecten binnen dit verhaal naar voren, wat maakte dat dit verhaal opnieuw een boeiend, realistisch verhaal is geworden. Voor mensen die al eerder boeken van Karin Slaughter hebben gelezen zal dit herkenbaar zijn.

Daar waar het verhaal rustig opbouwt, zijn er onverwachtse wendingen, waardoor het niet als voorspelbaar en traag ervaren word, maar als een uitgebreid beschreven thriller!

De thema’s die in het boek zijn verwerkt, zetten de lezer aan het denken, wat ervoor zorgt dat je niet alleen geboeid ter ontspanning leest, maar ook nadenkt over de thema’s die in het verhaal naar voren komen. Welke invloed heeft je omgeving, opvoeding en de ervaringen die je hebt naast je karakter en persoonlijkheid op de keuzes die je maakt?

Embe

13 juli 2024 21:24

3

Het was een tijdje geleden dat ik voor het laatst een boek van Karin Slaughter had gelezen. Ik was blij dat ik mocht deelnemen aan deze leesclub, want het verhaal sprak me erg aan. Twee zussen hebben een zware jeugd gehad en leven met een groot geheim en een constante dreiging. Ze hebben ieder een eigen manier van omgaan met hun trauma's. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, vanuit het verleden en het heden. Het is een spannend verhaal met verrassende wendingen. Ik vond het echter wat traag op gang komen en sommige gedeelten (te) gedetailleerd. Desondanks heb ik genoten van het boek en zou ik zeker aanraden om het te lezen.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.