Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de griekse ontsnapping karen swan roman recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Karen Swan
Uitgeverij(en) Xander Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 12 oktober 2022
Categories Thriller
Deel deze recensie

Karen Swan heeft in 2010 de succesvolle switch gemaakt van modejournalist naar auteur. Ze woont in Sussex in een gezin met drie kinderen en een hond. In haar boeken speelt romantiek altijd een grote rol, veelal in verre oorden. Haar streven is een zomer- en een winterroman uit te brengen. Enkele boektitels die vertaald zijn naar het Nederlands zijn Een Noorse winternacht (zie hier de recensie van Thrillzone), De Zweedse affaire en De Spaanse belofte.

Chloe Marston is van plan om in  New York iets van het leven te gaan maken, nu haar relatie met Tom is stuk gelopen. Ze krijgt een bijzondere baan in de schoot geworpen en mag als assistent van de allerrijksten gaan werken. Hierbij komt ze interessante personen tegen.

‘Nee, je liegt tegen me. En als je ervoor kiest om me om de tuin te leiden in zo’n triviale kwestie als deze, hoe kan ik je dan ooit vertrouwen bij belangrijke dingen?’ Hij keek haar boos aan. De ogen die zojuist nog warm en benaderbaar hadden gekeken waren nu onpeilbaar, afstandelijk.

Als Chloe ontdekt dat er een donker mysterie speelt, waar ze in meegezogen wordt, kan ze niet anders, dan op onderzoek uitgaan. Graag gaat ze voor een opdracht met een cliënt naar Griekenland. Temperaturen om en in haar lopen hoog op.

Haar been lag als een wijnrank om het zijne, en zijn dijbeenspieren voelden zelfs in rust krachtig aan. Zijn handen, polsen enkels en hals staken bruin af bij de rest van zijn lichaam. Ze legde een hand op zijn borst en keek omhoog naar zijn slapende gezicht.  

De onveiligheid rond Chloe groeit en ze is onzeker wie ze nog vertrouwen kan. Gebeurtenissen waar veel van haar rijke cliënten een rol in spelen, wisselen elkaar af en brengen de lezer in verwarring wat er nu werkelijk aan de hand is.

Ze keek nog eens rond, rende naar het trapje onderaan de muur en wachtte. Er was geen geluid, niets wat suggereerde dat hij of iemand anders in de buurt was. Weifelend beklom ze de treden en tuurde om de muur heen de tuin in. Haar ogen werden groot van verbazing door wat ze zag.

De Griekse ontsnapping is een echt zomerboek. Het verhaal speelt zich grotendeels af op een prachtig Grieks eiland, wat filmisch beschreven wordt. Swan geeft een groeiende verdieping in de personages goed weer, zodat zij voor de lezer tot leven komen.

De twijfels van Chloe wordt de puzzel van de lezer. Door de fijne, afwisselende schrijfstijl, vol spanning, romantiek en hier en daar een kwinkslag heeft de lezer niet door dat de tijd verstrijkt tijdens het lezen van De Griekse ontsnapping. Ruim 400 bladzijdes ben je gekluisterd aan het verhaal, tot het mysterie is opgelost. Dit is allerminst een straf, want je waant je in het warme Griekenland, waar de ontknoping verrassend blijft tot aan het eind.

De Griekse ontsnapping is een heerlijk spannende reis naar een mooie plek, vol menselijk drama.

Afbeelding
Renate
Renate van der Kwast
Sinds ik kon lezen, dook ik in een boek. Als kind las ik graag sprookjesboeken. Even een andere wereld instappen en daar dingen meebeleven die in het echt niet kunnen, vond ik prachtig. Het verplichte boeken lezen voor mijn schoolexamen vond ik geen straf en wellicht ben ik een van de weinige leerlingen die daadwerkelijk alle boeken van haar lijst helemaal heeft gelezen!
Ik geniet tegenwoordig ter ontspanning van spannende boeken, historische romans, fantasy en science fiction, maar uitstapjes naar andere genres maak ik ook wel. Belangrijk voor mij aan een boek is dat ik graag meegenomen word naar een andere wereld, een ander milieu of een andere cultuur. Bij een thriller vind ik het belangrijk dat het lang spannend blijft en dat ik nieuwsgierig word gemaakt naar de personen in het boek.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.