Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de italiaanse droom jo thomas roman thrillzone recensie.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Jo Thomas
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 10 maart 2024
Categories Roman
Deel deze recensie

De Italiaanse droom van Jo Thomas neemt je mee op een betoverende reis naar het zonovergoten Zuid-italië, waar de hoofdpersoon Ruthie zichzelf op een onverwachte plek vindt na een impulsieve aankoop van een vervallen olijfboomgaard. Het verhaal begint met een hilarische wending als Ruthie ontdekt dat ze de hoogste bieder is geworden na een wijn overgoten avond met vriendinnen. De auteur slaagt erin om de Italiaanse sfeer tot leven te brengen met levendige beschrijvingen van de omgeving en de kenmerkende levensstijl. 

Ruthie, het charismatische hoofdpersonage, steelt onmiddellijk de harten van de lezers. Haar impulsiviteit en onzekerheid maken haar menselijk en herkenbaar. Haar reis van een nare relatiebreuk naar het runnen van een olijfboomgaard in Italië is boeiend en ontroerend. De wilskracht waarmee ze zichzelf probeer te bewijzen en haar plek vindt in dit nieuwe avontuur, voegt diepgang toe aan het verhaal. 

Een opvallend aspect is de heethoofdige buurman, wiens aanwezigheid het leven van Ruthie op boerderij allesbehalve gemakkelijk maakt. De interacties tussen de personages voegen een extra dimensie toe aan het verhaal en houden de lezer betrokken. 

De cover verdient zeker een vermelding, omdat deze perfect de sfeer van het boek weergeeft. De warme kleuren en de afbeelding van een olijfboomgaard dragen bij aan de aantrekkingskracht van het boek. 

De schrijfstijl van Thomas is aangenaam en diepgaand, zonder oppervlakkig te worden. Het verhaal behoudt zijn authenticiteit binnen het genre en weet de lezer mee te slepen in een wereld van liefde, vriendschap en natuurlijk, olijven. De Italiaanse droom is een meeslepend geschreven verhaal dat de lezer onmiddellijk naar het prachtige Italië transporteert, waar de personages realistisch en boeiend zijn. Thomas verdien een dikke pluim voor het creëren van een verhaal die niet alleen vermaakt, maar ook raakt en inspireert. 

In De Italiaanse droom heeft Thomas niet alleen een verhaal verteld, maar een bruisende wereld geschapen waarin liefde, avontuur en olijven samenkomen. Terwijl je de laatste bladzijden omslaat, blijft het warme briesje van Zuid-Italië nog even nazinderen. Ruthie’s reis naar zelfontdekking en liefde is als een goede fles Italiaanse wijn: het verbetert met de tijd en laat je verlangen naar meer. 

Dus, leun achterover, geniet van de laatste zonnestralen die door de olijfbomen glinsteren en laat de Italiaanse droom je eigen dromen kleuren. Thomas heeft niet alleen een verhaal verteld, maar een stukje Italië op de bladzijden vastgelegd. Laat je meevoeren naar de betoverende landschappen, proef de passie en voel de warmte van de Italiaanse zon. Eenmaal de laatste woorden zijn gelezen, blijft de magie van ‘La dolce vita’ met je meereizen. Een aanrader voor liefhebbers van romantiek, avontuur en de onweerstaanbare charme van Italië. 

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.