Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
schrikkeldag inge spaan thriler recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Inge Spaan
Uitgeverij(en) Harper Collins Holland
Jaar van uitgave
Thrillzone score
5
Review date 10 maart 2024
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Auteur Inge Spaan staat bekend om haar vaardigheid in het creëren van meeslepende verhalen. Als auteur heeft Spaan een unieke stem in het thrillergenre. De thrillerliefhebbers hebben dit inmiddels ook opgemerkt, want ze heeft een groeiende schare fans die uitkijken naar haar volgende werk. Schrikkeldag is een pageturner die liefhebbers van mysterie en spanning zeker zal bekoren. 

Schrikkeldag draait om een klein dorp dat geteisterd wordt door onverklaarbare sterfgevallen tijdens schrikkeljaren. Ligt er een verband? Op 29 februari 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje in een sloot dicht bij haar huis. Vier jaar later kost een woningbrand een oudere dorpsbewoner het leven. En een jongere man crasht met zijn motor op schrikkeldag in 2020. Er lijkt, buiten de datum om, geen rode draad in te zitten. De verhalen in het dorp vertellen echter dat het slachtoffer van te voren wordt benaderd, wat de gemeenschap in de ban houdt van het mysterie. Er vormen zich onderzoeksgroepen, verbanden worden onderzocht en een deel van het dorp wil zelfs vluchten. Dit doen ze allemaal maar met een doel: niet het volgende slachtoffer zijn met schrikkeldag. 

Het verhaal volgt Stef en Aafke, een koppel dat in Warchem woont, terwijl ze proberen het mysterie van de moorden op schrikkeldag te ontrafelen. De dynamiek tussen Stef en Aafke voegt een emotioneel element toe aan het verhaal, waardoor de lezer zich nog meer betrokken voelt bij de personages. Stef heeft een moeilijke jeugd gehad, en door flashbacks wordt langzaam zijn verleden ontrafeld, inclusief zijn relatie met zijn zus Leonore die een geestelijke beperking heeft. 

De auteur weet in Schrikkeldag een zeer beklemmende sfeer te creëren die de lezer in de ban houdt, terwijl de diepgaande karakterontwikkeling en gelaagde plot ervoor zorgen dat het boek blijft intrigeren tot aan de laatste bladzijde. Door middel van flashbacks onthult de auteur langzaam maar zeker de complexe achtergronden van Stef en zijn zus Leonore, wat bijdraagt aan de stevigheid van het verhaal. 

Met het sterke plot, ge(s)laagde personages en intrigerende setting weet Schrikkeldag de lezer van begin tot eind geboeid te houden. Het boek laat je achter met een gevoel van verwondering én bewondering voor Spaan, die wederom laat zien een enorm getalenteerde auteur te zijn. Met een mix van mysterie, spanning en emotionele diepgang is Schrikkeldag een must-read voor liefhebbers van spannende thrillers. 

Afbeelding
Danielle.jpg
Danielle van Wieren

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.