Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
moederweelde hetty kleinloog thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Hetty Kleinloog
Uitgeverij(en) Uitgeverij Marmer
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 11 februari 2024
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Hetty Kleinloog, bekend als ervaren scenarioschrijver, toneelschrijver en dramadocent, leidt ons in Moederweelde opnieuw door de boeiende wereld van de zusjes Lisa en Kat Kauffmann. 

Als directeur van het Rijksmuseum staat Amanda Nelom voor een angstaanjagende uitdaging wanneer ze een dreigbrief ontvangt waarin wordt aangekondigd dat een waardevol schilderij uit de collectie binnen tien dagen vernietigd zal worden.

De zusjes Kauffmann, eigenaars van het bedrijfsrecherchebureau Kauffman en Kaufmaan, worden ingeschakeld om deze zaak tot een goed einde te brengen. Terwijl ze de dreiging voor het museum het hoofd bieden, worstelen Lisa en Kat ook met persoonlijke kwesties. Kat zoekt naar nieuwe vriendschappen en ontdekt haar seksuele identiteit, terwijl Lisa geconfronteerd wordt met haar groeiende kinderwens, terwijl haar partner Eric daar niet in mee wil gaan.

In Moederweelde worden de verschillen tussen de zussen op indrukwekkende wijze belicht. Ondanks hun tegenstellingen spannen ze samen om hun bedrijf succesvol te maken. Het verhaal begint met een intrigerende proloog die de lezer meteen nieuwsgierig maakt naar de mysterieuze schilder in de kelder.

De spanning stijgt wanneer Lisa en Kat onder immense tijdsdruk moeten werken en geconfronteerd worden met dreigingen aan zowel het museum als hun persoonlijke adres. De beschrijvingen van de schilderijen en de omgeving zijn visueel en meeslepend, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan onderdompelen in het verhaal.

De onderliggende spanning tussen de zussen, eerder geïntroduceerd in de voorgaande delen, blijft voelbaar. Ondanks persoonlijke strubbelingen evolueren Lisa en Kat op hun eigen manier. Kleinloog slaagt erin de lezer te boeien door de dreigingen aan zowel het museum als de persoonlijke levens van de zussen op meesterlijke wijze te weven.

Hoewel het boek als stand alone kan worden gelezen, wordt aanbevolen om de volledige serie te verkennen voor een dieper inzicht in de complexe relatie tussen de zussen. Net wanneer je denkt dat het mysterie is opgelost, introduceert Kleinoog een onverwachte wending die het verhaal een extra dimensie geeft. Het boek eindigt met een cliffhanger die de lezer verlangend achterlaat, in afwachting van het vervolg. 

Moederweelde biedt een intrigerend mysterie met een vleugje familieliefde en conflicten. De diepgang in de karakterontwikkeling is indrukwekkend, en hoewel sommige momenten meer subtiliteit hadden kunnen gebruiken, rechtvaardigen de boeiende plotwendingen en de cliffhanger aan het einde deze aanbeveling. Een absolute aanrader voor lezers die houden van een meeslepende mix van spanning en persoonlijke relaties.

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.