Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de zusjes hetty kleinloog.jpg
Auteur(s) Hetty Kleinloog
Uitgeverij(en) Marmer
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 22 juni 2021
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

De zusjes is het eerste deel in de nieuwe serie Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche van auteur Hetty Kleinloog. Wie aan deel 1 begint, kan rekenen op een nieuwe leesverslaving. Want deze Kauffmann & Kauffmann-serie smaakt zeker naar meer!

Hetty Kleinloog is auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. Na haar opleiding aan de theaterschool heeft ze gewerkt als creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Sinds 2000 schrijft Hetty televisiedrama en werkt ze als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als ONM, Lotte, SpangaS, Malaika, Tita Tovenaar, GTST, De Spa en De Kameleon. In 2014 heeft Hetty de jeugdroman Vuurwerk gepubliceerd. De Zusjes is de eerste thriller van de hand van Hetty Kleinloog. Eerder schreef ze al twee succesvolle romans Volle Bloei en Volle kracht, en de kerstnovelle Een goede kerst. 

Lisa en Kat Kauffmann zijn tweelingzussen, maar ondanks dat ze maar twaalf minuten na elkaar geboren zijn, verschillen ze als dag en nacht van elkaar. Lisa, de “verantwoordelijke” zus is opgeleid aan de politieacademie en probeert haar leven weer wat op de rit te krijgen, nadat haar man vermist is geraakt. Ze woont tijdelijk bij haar zus in, maar hoopt snel een eigen woning te kunnen kopen. Maar daarvoor kan Kauffmann Bedrijfsrecherche, de zaak van haar vader, wel een goede opdracht gebruiken, zodat er weer wat geld in het laatje komt.

Kat, de “losbandige” zus is na de dood van hun moeder in aanraking gekomen met foute vrienden en raakt aan de drugs. Wanneer Lisa haar zus, nadat die al haar geld en sierraden heeft gestolen, ternauwernood van een overdosis redt is voor Lisa de maat vol. Ze brengt haar zus naar een afkickkliniek en laat Kat weten dat ze niks meer met haar te maken wil hebben. Maar enkele maanden later, op de verjaardag van de zussen, heeft hun vader een verrassing. Hij draagt zijn bedrijf over aan de meiden, mits ze het samen gaan runnen. Hoewel Lisa hier aanvankelijk niets van wil weten, besluit ze het toch een kans te geven. Ze acht de kans groot dat haar zusje het verprutst en voorziet dat ze dan het bedrijf alleen kan krijgen.

Dan lijkt het lot Lisa gunstiger gezind. Tijdens een bedrijfsetentje waar ze door haar broertje is uitgenodigd, is ze getuige van een aanslag op de directeur. De eerste opdracht is een feit, en waar Lisa volgens het boekje aan de slag gaat, gaat Kat op geheel eigen wijze aan de slag. En dat gaat niet zonder de nodige problemen, maar beetje bij beetje ontrafelen de dames toch de nodige verbanden. En dan blijkt dat de zaak die ze onderzoeken groter is dan gedacht.

Hetty Kleinloog levert met De zusjes een veelbelovend eerste deel af van een nieuwe thrillerreeks. De Zusjes leest als een trein. Het verhaal is goed opgebouwd. Hoewel de eerste zaak over de aanslag op de directeur van een groenteconservenfabrikant aanvankelijk ietwat mager overkomt. Want; geen zwaar misdrijf en slechts enkele verdachten in de vorm van een aantal niet al te snuggere medewerkers. Langzaam maar zeker wordt echter duidelijk dat er nog een extra laag aan het verhaal zit. De spanning wordt daarbij goed opgebouwd. De relatief korte hoofdstukken, afwisselend geschreven vanuit het oogpunt van zowel Lisa als Kat, dragen hieraan bij. Bovendien krijg je door het wisselende perspectief een goed beeld van beide zussen, en wat er speelt in hun leven. De personages zijn goed gevormd en uitgewerkt, zodat ze nog genoeg inhoud bieden voor de vervolgdelen. In het voorwoord schrijft Kleinloog dat haar gesprekken met een goede vriend die werkzaam is als bedrijfsrechercheur genoeg stof heeft opgeleverd om de komende jaren nog te kunnen genieten van vervolgverhalen. Er ligt dus nog een en ander in het verschiet, we zijn benieuwd of het volgende deel ook zo in de smaak gaat vallen.

 

Afbeelding
suzan.jpg
Suzan Ijdema
Ik ben Suzan IJdema. Ik woon samen met man en twee kinderen in het Friese Garyp. Ik werk als communicatieadviseur bij een gemeente. Al vanaf het moment dat ik kan lezen verslind ik boeken. Ik vind het heerlijk om me in een verhaal te verliezen en de wereld langs me heen te laten gaan. Voor mij is Karin Slaughter al jarenlang de ultieme thrillerkoningin, maar door het recenseren voor Thrillzone komen ook voor mij nog onbekende schrijvers op mijn pad. Nieuwe, goede auteurs ontdekken dat maakt lezen een feestje.

Wat vinden lezers...

Inessa

29 februari 2024 9:18

5

Zelf met weinig tijd valt het boek goed te lezen. Slim geschreven, waardoor je het verhaal gelijk weer oppakt wanneer je het boek er weer bij pakt. En nog steeds spannend!

Daan

29 februari 2024 9:18

5

Erg leuk en spannend boek. Goed geschreven

Maria

29 februari 2024 9:18

5

Geweldig geschreven, spannend en het verhaal nodigt uit naar meer!

Mary van den Brink

29 februari 2024 9:18

Zehra Adiguzel

29 februari 2024 9:18

5

Hetty is een top schrijfster, duizendpoot! Haar boek De zusjes is zo spannend, net zo spannend als Nachtwerk, dat je het in een keer wilt uitlezen!

Ferry Visser

29 februari 2024 9:18

4

'De zusje' heeft alles wat een boek moet hebben: spanning, actie en de nodige humor.

Maria van de Bongardt

29 februari 2024 9:18

5

Een spannend, onderhoudend en goed boek.
Met plezier gelezen.

Ellie Stokkel

29 februari 2024 9:18

5

Wat een heerlijk boek! De nieuwe Baantjer is geboren!

Khalid B.

29 februari 2024 9:18

5

Het boek leest heerlijk en het is super spannend

Khalid B.

29 februari 2024 9:18

5

Het boek leest heerlijk en het is super spannend

Khalid B.

29 februari 2024 9:18

5

Het boek leest heerlijk en het is super spannend

Anita van leeuwen

29 februari 2024 9:18

5

Een spannende thriller met een verrassend einde. Vlot geschreven en bent razend benieuwd. Gewoon een heerlijk boek. Zeker een Aanrader!!!!

Anita van leeuwen

29 februari 2024 9:18

5

Een geweldige thriller met een verassend eind. De spanning houdt je vast ! Een aanrader.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.