Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
perfecte moord helen fields thriller thrillzone recensie.jpg
Auteur(s) Helen Fields
Uitgeverij(en) Ambo-Anthos
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 22 juli 2022
Categories Thriller
Deel deze recensie

Perfecte Moord  is de nieuwste thriller van Helen Fields  welke naadloos aansluit op de andere ‘Perfecte’-thrillers met in de hoofdrol D.I. Callanach. Tegelijkertijd kun je het goed als stand alone lezen, maar waarom zou je? Deze serie is van kwalitatief hoogstaand niveau. Zo goed zelfs, dat Fields vorig jaar met haar Perfecte stilte de ThrillZone Award 2021 won voor ‘Beste Vertaalde Thriller’.

Ava en Luc werken beiden onafhankelijk van elkaar aan hun eigen zaken. Ava vanuit Schotland en Luc in Parijs. Ava onderzoekt onder ander de verdwijning van Bart Campbell. Bart is ontvoerd  vanuit Edinburgh en opgesloten in een zeecontainer. Wat hij echter niet weet is dat het schip onderweg is naar Frankrijk waar hem een gruwelijk lot staat te wachten. Het blijkt dat de beide zaken waar Ava en Luc aan werken met mensenhandel te maken hebben en dat er een uitruil plaatsvindt van mensen die naar Schotland komen en mensen die naar Frankrijk gaan. Aan de protagonisten de schone taak om ervoor te zorgen dat er niet nog meer slachtoffers vallen.

Ingrediënten genoeg om er een spannend verhaal van te maken en dat is precies wat Helen Fields met Perfecte moord gedaan heeft. Daarbij schroomt ze niet om grote thema’s als mensen-  en orgaanhandel  ter hand te nemen en deze op een ingenieuze manier te verwerken tot een spannend verhaal.

In eerste instantie denk je dat het twee op zichzelf staande verhalen zijn waarbij de mensen handel en de uitbuiting als gevolg van gedwongen prostitutie een hoofdrol opeisen. De wreedheid van de mens en de nietsontziende machtswellust wordt op een meedogenloze manier neergezet. Op enig moment komt ook Luc beter in beeld omdat blijkt dat er een connectie is te maken tussen de beide manieren van handel drijven. Wat volgt is een race tegen de klok om te proberen om zoveel mogelijk mensen te redden. Natuurlijk dreig het mis te gaan maar op de valreep komt het wellicht toch nog goed…

In haar vorige boek dreigden Ava en Luc uit elkaar te drijven maar, mede door de ziekte van Natasja, vriendin van hen beiden, lijkt hier ook licht aan het einde van de tunnel te zijn. En dat is goed nieuws, want Fields heeft met deze serie goud in handen.

Door haar geweldige schrijfstijl, dito gespannen spanningsboog en een interessant onderwerp, weet Fields de lezers aan zich te binden. Eenmaal begonnen, kun je niet meer stoppen met lezen. Beloofd!

Afbeelding
Marcel van Delft.jpg
Marcel van Delft
Toen ik het boek In Cold Blood van Truman Capote gelezen had was ik verkocht. Ik wilde meer boeken in dit genre gaan lezen. En dat is gelukt kan ik melden! Ik lees, als het even kan, iedere dag. Eerst alleen voor mezelf maar sinds 2020 ook als jurylid voor de Bronzen en Zilveren Vleermuizen van het Nederlands Thrillerfestival. Nu mag ik ook recenseren voor Thrillzone! Het verandert niets aan het plezier van lezen, wel krijgt het een extra laag, en dat is mooi.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.