Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
terugkeer harlan coben thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Harlan Coben
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 25 mei 2024
Categories Thriller
Deel deze recensie

Harlan Coben is een van ’s werelds bekendste thrillerauteurs. Hij sleepte alle grote Amerikaanse thrillerprijzen in de wacht en deed dat met stand alones en series. Zo is de serie rondom Myron Bolitar een van de beroemdste. Terugkeer is de twaalfde thriller met sportmakelaar en detective Bolitar in de hoofdrol en hij neemt wederom sidekick en miljardair Windsor Lockwood III -Win- mee.

In Terugkeer staat de FBI zomaar voor de deur bij Myron en Win. Ze vragen zich af of de heren weten waar Greg Downing is. Een gekke vraag, want Greg verdween drie jaar geleden en wordt dood gewaand. Myron heeft zelfs een afscheidsspeech gehouden bij zijn begrafenis.

Maar nu is DNA van Greg op een moordlocatie gevonden. Myron en Win vertrouwen de zaak niet en gaan op onderzoek uit. Dat ze op het spoor komen van misleiding, moord en hun eigen verleden, hadden ze niet verwacht…

De kenners van het werk van Coben, weten dat hij het geloofwaardige soms behoorlijk oprekt, waarbij hij nooit écht over dat randje gaat. En dat geldt in Terugkeer ook. De Amerikaanse auteur schotelt zijn lezers een plot voor om de vingers bij af te likken. Helaas kan in deze recensie hier niet teveel over worden gezegd zonder teveel te verklappen, maar neem maar aan; dit is Coben op zijn best.

Het verhaal wordt gedragen door Myron Bolitar en Win Lockwood, waarbij de tweede in Terugkeer echt als sidekick fungeert. Myron is echt ouderwets op dreef, met heerlijke dialogen -vooral met Win-. Daarnaast heeft zijn privéleven een fors aandeel in het boek. Zijn relatie krijgt veel aandacht en ook zoon Jeremy heeft een stevige plek in Terugkeer gekregen.

De plot is interessant en de lezer speurt met het duo mee, op zoek naar het mysterie rond Greg. Je krijgt steeds een puzzelstukje aangereikt, waarbij de hoofdstukken van Myron en Win worden afgewisseld met hoofdstukken vanuit het oogpunt van een moordenaar. Daar begint het boek ook mee en dat roept alleen maar meer vragen op. Harlan Coben weet deze verhaallijn echter naadloos te integreren met de hoofdlijn. De hamvraag is dan: is het allemaal te slikken voor de lezer? Jawel, vooral als je weet dat Coben altijd de randjes opzoekt van wat nog geloofwaardig is of niet. Tel daarbij de plottwists op die de auteur voor je in petto heeft en je weet; de lezer zit vastgesjord in een heerlijke achtbaanrit.

Pak een thriller van Harlan Coben op en het is gegarandeerd dat je heerlijke leesuurtjes tegemoet gaat. Terugkeer is daarvan het levende bewijs.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.