Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Lucy hanneke meier thriller recensie thrillzone.jpg
Serie Lucy
Auteur(s) Hanneke Meier
Uitgeverij(en) De Verhalenfabriek
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 8 oktober 2022
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Nadat haar partner, en de vader van haar zoon, voor de eigen deur dood wordt aangetroffen staat het leven van Lucy op zijn kop. Ineens moet ze in haar eentje de zorg voor Alec op zich nemen, daarnaast is er natuurlijk het financiële plaatje. Ze heeft zichzelf, om haar zorgen te vergeten, gestort op het gamen en bleek daar al vrij snel erg goed in. Die kunde kan goed van pas komen, wanneer er een enorme kans op haar pad komt. Ze kan meedoen aan het nieuwste televisieprogramma en daarmee een enorm groot geldbedrag winnen. Weg zijn dan alle financiële zorgen, maar is de show wel echt wat het is?

Hanneke Meier is in het dagelijks leven iemand die met haar bedrijf foto's van andere fotografen bewerkt. Ze is een creatief persoon, maar vindt het ook heerlijk om met haar gezin de natuur in te gaan. Lucy is haar eerste grote manuscript, na jaren van schrijven en schrappen.

Lucy is een driedelige serie die in een keer als e-bookserie wordt uitgebracht door de nieuwe imprint van De Crime Compagnie, De Verhalenfabriek. De drie delen zijn één verhaal, vandaar dat wij de reeks ineens recenseren. Dit houdt in dat je bij Lucy 1 moet beginnen om Lucy 2 te kunnen lezen. Bij het uitlezen van Lucy 1 zul je ook de andere delen moeten lezen, want je bent dan zeker nog niet op het eind. Wellicht omdat het e-books zijn dat de keuze gemaakt is om het in drie delen op te splitsen, maar je zou de drie delen ook moeiteloos als een boek uit kunnen brengen.

In Lucy is Nederland, Nederland niet meer. We hebben te maken met een president, zijn digitaal nog veel verder ontwikkeld en betalen we met andere valuta. Met een president aan de macht blijkt dat er nog wel meer is veranderd. Het televisieprogramma waar Lucy in verzeild raakt blijkt niet het onschuldige televisieprogramma te zijn dan gedacht wordt. Om het televisieprogramma te winnen zal ze namelijk mensen letterlijk moeten elimineren. In een soort Nederlandse Squid Game moet Lucy zien te overleven, maar is ze ook nog eens bezig om achter de grote waarheid van de president en het televisieprogramma te komen.

Noem het naïef, maar de hele Squid Game in Nederland-sfeer voelt te onecht aan. Geloofwaardig is het dat Lucy een handtekening zet onder papier en blijkt dat ze ergens niet meer onderuit kan, maar op live televisie mensen elkaar zien vermoorden? Laten we toch hopen dat dit puur de fantasie van de auteur blijft en nooit ook maar in de buurt van de waarheid komt. Daarnaast is het zo dat de show alles tot in de puntjes lijkt te hebben vastgetimmerd. Toch kan Lucy vrij ongestoord een plan beramen om de waarheid aan het licht te brengen. Als je dan toch uitgaat van een allesoverheersende macht die de totale controle heeft, zou alles in de gaten worden gehouden en zouden ze toch niet het risico willen lopen dat ze worden ontmaskerd.

Gedurende het spel maakt Lucy een mooie ontwikkeling door, van naïeve vrouw die maar niet kan geloven waar ze in verzeild is geraakt, naar het nietsvrezende alter ego dat ze is in de games die ze speelt. Alles doet ze om haar zoon ooit weer te zien. En die spanning is gedurende de boeken goed te lezen. Er is voldoende spanning om geboeid te blijven en te willen weten hoe er een einde komt aan de nachtmerrie. Hier en daar piept en kraakt het verhaal, maar wie van gamen en next level Big Brother-achtige programma's houdt zit je met de Lucy-reeks helemaal goed.

Afbeelding
richard de vries douma.jpg
Richard de Vries
Mijn naam is Richard de Vries - Douma, 30+ en getrouwd met Mandy. Samen hebben wij in 2021 ons zoontje Ben gekregen. Vanaf de start van Thrillzone en de voorloper De Thriller ben ik als recensent aanwezig. In de beginjaren vrij fanatiek, maar toen ik fulltime voor de klas kwam te staan werd er veel leestijd afgesnoept. En met de komst van Ben is er nog wat meer leestijd afgesnoept. Toch blijft lezen by far mijn meest ontspannen hobby. Lekker onderuitgezakt op de bank in een goede Grisham duiken is toch nog altijd het summum. De andere spaarzame vrije tijd gaat op aan het kijken naar voetbal en NBA.

Wat vinden lezers...

Annemarie (omaatjuh)

10 december 2023 8:30

5

Hanneke Meier – Lucy
Nederlands E-book 100 pagina's
Uitgave 09 oktober 2022
De verhalenfabriek

Na het overlijden van haar man staat Lucy er alleen voor met haar zoontje Alec.
Lucy is een gamer en is één van de beste spelers onder de naam Jezebel.
Daarom schrijft ze zich in voor een spel en Lucy komt door de selectierondes.
Als ze het contract heeft getekend komt ze er achter dat het gaat om moord.
Haar leven wordt één grote rollercoaster.
Ze zou heel graag willen ontsnappen. Alleen weten ze haar altijd gelijk te vinden.

Wat een goed en spannend verhaal.
Gelukkig heb ik deel twee en drie kunnen lenen via de Online bibliotheek.
Ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen.

Rotterdam, 16 oktober 2022
Annemarie van de Kuilen 5*

Met dank aan de “Verhalen fabriek”.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.