Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
vertigo emelie schepp thriller thrillzone recensie.jpg
Auteur(s) Emelie Schepp
Uitgeverij(en) De Fontein
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 19 mei 2023
Categories Scandinavisch
Deel deze recensie

Vertigo gaat meteen in overdrive als een man op brute wijze vermoord wordt aangetroffen. In zijn buik treft men een teddybeer aan die leidt naar oud-politieagent Filippa Falk, die leeft in een getuigenbeschermingsprogramma. Het is de taak van rechercheurs Henrik Levin en Mia Bolander om deze zaak op te lossen. Hierbij worden zij geholpen door officier van justitie Jana Berzelius en ook Filipppa biedt zich aan om een bijdrage te leveren.

Meteen in het eerste hoofdstuk gaat Vertigo dus voortvarend van start. Je wordt het boek ingezogen en dat laat je vervolgens niet meer los. Emelie Schepp heeft een verhaal gecreëerd wat lijkt op een simpele whodunnit maar dat zoveel meer te bieden heeft.

We volgen Henrik en Mia -twee rechercheurs- die naast het speurwerk dat zij verrichten ook alle twee op een keerpunt in hun leven staan; Henrik kampt met grote huwelijksproblemen en Mia heeft juist de liefde van haar leven gevonden en denkt aan een aanzoek. 

Bij hun zoektocht worden zij onder andere bijgestaan door Jana, een officier van Justitie, die een verleden met zich meedraagt wat zij het liefste onder de pet wil houden. Ondertussen moet Jana ook nog haar grote liefde Per zien te beschermen, zowel tegen de waarheid over Jana’s verleden maar ook tegen Danilo, eveneens afkomstig uit ditzelfde verleden.

Kortom genoeg verwikkelingen om er een boeiend en spannend verhaal van te maken en dat is precies wat Emelie Schepp gedaan heeft. Je weet nooit wat je wachten staat op de volgende bladzijde, want iedere keer weet ze weer een andere zijweg in te slaan. Gelukkig is het niet zo dat het boek daardoor onoverzichtelijk wordt. Het houdt je als lezer zelfs zeer bij de les.

De ontwikkelingen rond Jana geven genoeg ruimte om een vervolg met deze officier te gaan schrijven. Het einde, waarbij haar adoptievader ook een rol speelt, geeft daar in ieder geval genoeg stof tot nadenken over. Speciale aandacht nog wel voor de ontknoping want je wist dat er iets niet klopte maar dit wordt pas op het einde heel duidelijk.

Op naar deel 8! En zorg dat je wat tijd hebt om dit boek te lezen want eenmaal begonnen is het lastig weg te leggen.

Afbeelding
Marcel van Delft.jpg
Marcel van Delft
Toen ik het boek In Cold Blood van Truman Capote gelezen had was ik verkocht. Ik wilde meer boeken in dit genre gaan lezen. En dat is gelukt kan ik melden! Ik lees, als het even kan, iedere dag. Eerst alleen voor mezelf maar sinds 2020 ook als jurylid voor de Bronzen en Zilveren Vleermuizen van het Nederlands Thrillerfestival. Nu mag ik ook recenseren voor Thrillzone! Het verandert niets aan het plezier van lezen, wel krijgt het een extra laag, en dat is mooi.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.