Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
zondebokken en selfies denise meijer roman recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Denise Meijer
Uitgeverij(en) Loft Books
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 31 oktober 2022
Categories Roman
Deel deze recensie

Denise Meijer is dol op alles wat met taal te maken heeft. Schrijven is dan ook één van haar favoriete bezigheden. Als ze niet achter haar laptop zit om te schrijven, dan vind je haar terug in de keuken om taart te bakken. Of op de bank met een boek. Zondebokken & selfies is haar debuut en ThrillZone las het boek.

“Ik leg mijn vinger tegen mijn lippen en duik in elkaar. Dan zwaai ik mijn pump, die ik nog steeds in mijn andere hand heb, dreigend in de lucht: ik heb een wapen en ben niet bang het te gebruiken. Mevrouw de koe kent blijkbaar geen menselijke gebarentaal, want ze zet haar hoef op de grond om een aanloopje te nemen.”

In Zondebokken en selfies leren we Lola kennen. Een jonge vrouw die weet wat ze wil. Er werd van kleins af aan van haar verwacht dat ze in de voetsporen van haar moeder (een beruchte strafadvocate) zou treden. Hoewel ze een opleiding rechten heeft gedaan, is ze een heel andere weg ingeslagen. Ze is foodblogger en verdient hier de kost mee. Dit heeft haar wel een fikse ruzie thuis opgeleverd, waardoor ze vlug op eigen benen moest gaan staan.

Ze wil zichzelf op beuren door een selfie met een lammetje. Hiervoor komt ze midden in de nacht in een dronken bui terecht op de plaatselijke kinderboerderij. Doordat hier camera’s hangen is alles gefilmd. Om het goed te maken met de boerderij gaat Lola er aan de slag als vrijwilliger. Ze zet haar beste beentje voor, maar er blijkt daar nog een knappe neef rond te lopen die het haar moeilijk blijft maken. Lola is niet onmiddellijk fan van hem, maar toch laat hij haar hart sneller slaan. Alleen waarom doet hij zo geheimzinnig over de kinderboerderij? Wat verzwijgt hij?

Zondebokken en selfies is een novelle die vol zit met humor. Er worden steeds verschillende woordgrapjes gemaakt waardoor we tijdens het lezen met een lach op ons gezicht zaten. De setting van deze novelle heeft iets idyllisch, namelijk de kinderboerderij. Deze zit vol met aaibare dieren.
De personages in deze novelle hebben allemaal een eigen stem in het verhaal. Ook al wordt het verhaal grotendeels vanuit het perspectief van Lola vertelt. De andere personages zijn even goed uitgediept.

“In een andere setting, was dit misschien een romantisch moment geweest, het moment waarover we later onze kleinkinderen vertellen dat de vonk oversprong: onze handen die elkaar raken, zachtjes strelen, een lachje dat ontsnapt, onze blikken zouden elkaar vinden en… “

Lola zelf komt over als iedereens vriendin. Die momenteel in een moeilijke periode zit in haar leven. Heeft ze er wel goed aangedaan om haar eigen weg te gaan? Ze is zoekende naar zichzelf en naar waar ze eigenlijk voorstaat. Ondanks haar moeilijkheden is ze een echte helpende hand op de kinderboerderij wat haar sympathiek en geliefd maakt bij de lezer.

Het plot  van Zondebokken en selfies is goed opgebouwd, met de nodige plotwendingen.
Dankzij de herkenbare situaties, humor en vlotte schrijfstijl leest het boek makkelijk weg.
Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een feelgood zijn knappe mannen en ook hier is er geen gebrek aan. De ene is sympathieker dan de andere, maar ze bezorgen de fans de nodige dromerigheid die erbij hoort.

Wij kunnen alleen maar lof spreken over dit debuut van Meijer. Als ze dit niveau kan aanhouden in haar volgende boeken, dan hebben we een nieuwe vaste naam in feelgood-land.

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.