Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
van hart tot hart dalai lama recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Dalai Lama
Uitgeverij(en) Harper Collins Holland
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 22 november 2022
Categories Non
Deel deze recensie

De ochtendmeditatie van de Dalai Lama wordt met een klop op de deur onderbroken. Voor de deur ziet hij een reuzenpanda staan die vele kilometers heeft afgelegd om hem te ontmoeten.
De Dalai Lama neemt hem mee voor een wandeling door de bossen en samen praten ze over de grote en de kleine dingen in het leven. Wijsheden die je kijk op de wereld veranderen.

Zijne heiligheid de Dalai Lama is de geestelijk leider van de Tibetaanse boeddhisten. Hij omschrijft zichzelf als een eenvoudige boeddhistische monnik. De Dalai Lama reist de hele wereld over om zijn boodschap van vrede, compassie en het belang van het erkennen van eenheid van alle zeven miljard mensen die onze planeet bevolken te verspreiden. Hij ontving in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede.
In zijn pleidooi voor onze universele verantwoordelijkheid is milieubehoud van essentieel belang voor de Dalai Lama. Hij benadrukt dat ieder van ons verantwoordelijkheid draagt bij het zorgen voor een veilige wereld voor toekomstige generaties – zowel voor onze kleinkinderen als voor onze achterkleinkinderen. In Van hart tot hart doet de Dalai Lama een oproep om onze relatie met de natuurlijke wereld te helen.

“Ik hoop dat dit boek de ogen, geesten en harten van alle mensen zal openen” - Zijne heiligheid de Dalai Lama.

Hoewel dit boek niet direct onder het thriller genre valt te scharen, zal de wereld naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst in een thrillerscenario terecht komen als wij onze verantwoordelijkheid laten liggen. Met deze dubbele laag is het voor iedereen het lezen meer dan waard. Liefhebbers van De jongen, de mol, de vos en het paard en Grote Panda en Kleine Draak kunnen hun hart op halen bij dit pareltje.

De prachtige tekeningen van Patrick McDonnell vertellen samen met de poëtische teksten van de Dalai Lama een fantastisch verhaal.  Zodra je de eerste bladzijde onder ogen krijgt, word je meegenomen in een fantastische en tegelijkertijd confronterende vertelling. Bladzijde na bladzijde blijf je omslaan om de pakkende woorden -ondersteund door de mooiste prenten- tot je te nemen.

Van hart tot hart is een boek dat je in een adem uitleest en dat recht tot je hart spreekt.
Om het dan vervolgens na de laatste bladzijde te hebben omgeslagen met gemengde gevoelens weg te leggen. Het smaakt naar meer, omdat het raakt. Het schudt ons wakker, maakt bewust en geeft stof tot nadenken voor wat onze taak is op deze wereld voor de komende generaties.

Van hart tot hart is een boek dat raakt, ons bewust maakt voor de komende generaties en dat je in één adem uitleest. Omdat het met zijn prachtige prenten en poëtische teksten recht tot je hart spreekt en niets aan de verbeelding over laat. Chapeau!

Afbeelding
Linda
Linda van de Velde
Mijn naam is Linda van de Velde – de Vries, geboren en getogen in 1985 in Leeuwarden.
Ik ben getrouwd met Marinus en samen hebben wij twee prachtige dochters.
Kinderen hebben mijn hart gestolen, hun onbevangenheid en hun gedrag heeft me altijd erg gefascineerd.
Ze zitten boordevol fantasie en leven vanuit hun gevoel.
Hoe mooi is dat? Dat zijn wij als volwassenen een beetje verleerd.
Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en slechthorendheid.
Daarnaast heb ik sinds ’21 mijn eigen praktijk als kinder- jongeren- en opvoedcoach en werk ik veel met emotionele uitdagingen en gedrag.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, wielrennen, gravelen, winkelen, gezelligheid met familie en vrienden en lees ik graag een boek.
Heerlijk dat je vanuit je luie stoel op reis kunt naar verre oorden en allerlei karakters en personages leert kennen. Daar kan ik onwijs van genieten!
Ik geniet van het recenseren voor Thrillzone en vind het leuk om af en toe zeer verrast te worden door nieuwe debuten.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.