Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
een voor een chris carter thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Chris Carter
Uitgeverij(en) Harper Collins Holland
Jaar van uitgave
Thrillzone score
5
Review date 21 juni 2024
Categories Thriller
Deel deze recensie

Rechercheur Robert Hunter krijgt een verontrustend telefoontje, dat niet traceerbaar lijkt te zijn. Hij wordt gevraagd naar een website te gaan die alleen voor hem bedoeld is. Eenmaal aangekomen op de website voltrekt zich een gruwelijke show. De anonieme beller wil dat Hunter meedoet aan zijn show en weigeren is geen optie. Hij zal een keuze moeten maken. 
“Vuur of water?”, en de tijd loopt. 

Een voor een is de vijfde thriller van Chris Carters hand met het duo Hunter en Garcia in de hoofdrol. De serie is zeer succesvol: met De beeldhouwer won hij in 2023 de Thrillzone Award voor Beste Vertaalde Thriller. Lukt het hem om de lat hoog te houden en weer vijf sterren te gooien?

Ja, is het korte antwoord. Ook nu is Carter daar met vlag en wimpel in geslaagd. Wie het werk van hem kent of de recensies in de gaten houdt, zal het niet zijn ontgaan. Deze boeken zijn niet voor tere zieltjes. Een sterke maag is noodzakelijk wil jij je door de boeken heen kunnen werken.
Carter weet met zijn filmische schrijfstijl en lugubere verhaallijnen je nekharen overeind doen staan en je aan zijn boeken te kluisteren. En daarin doet hij in Een voor een  ook weer precies wat we van hem gewend zijn.

Robert Hunter en zijn partner Garcia zijn verbijsterd over de gruwelijkheden van deze moordenaar die geen enkele gene kent en wat zich net allemaal voor hun ogen heeft afgespeeld blijft nog lange tijd op hun netvlies gebrand. Onwerkelijk, mensonterend en te bizar voor woorden. Ze zijn heel wat gewend, maar dit gaat zelfs hen pet te boven. 

Ze hebben te maken met een geraffineerde moordenaar, die overal aan heeft gedacht en geen enkel spoor heeft achter gelaten. En die in staat is alles, maar dan ook echt alles met zijn slachtoffers te doen blijkt al snel als het volgende telefoontje komt. Hunter krijgt een nieuwe website en dit keer gaat de moordenaar nog een stap verder en maakt hij er een live show van waarbij de wereld mee kan kijken en hij het lot van het slachtoffer in handen van het publiek legt.  Een ding staat vast, dat het slachtoffer de dood zal ontspringen is geen optie, het publiek stemt hoe het slachtoffer aan zijn einde zal komen en zal live toeschouwer zijn. De tijd loopt en de meeste stemmen gelden.

Een race tegen de klok om deze psychopaat te pakken te krijgen. Maar hij is zo gewiekst dat hij zelfs heel dichtbij komt en de veiligheid van de rechercheurs staat daarbij op het spel. Wie is deze maniak? Wie is de volgende die sterft?

Geen tijd te verliezen, ook niet voor de lezer. Deze thriller verdient het om gelezen te worden. Wees gewaarschuwd en voorbereid op het ergste en dan nog zal het je verbazen. Luguber, bloederig, levensecht en flabbergasted waartoe de mensheid in staat is. Carter is echt buitencategorie. 

Afbeelding
Linda
Linda van de Velde
Mijn naam is Linda van de Velde – de Vries, geboren en getogen in 1985 in Leeuwarden.
Ik ben getrouwd met Marinus en samen hebben wij twee prachtige dochters.
Kinderen hebben mijn hart gestolen, hun onbevangenheid en hun gedrag heeft me altijd erg gefascineerd.
Ze zitten boordevol fantasie en leven vanuit hun gevoel.
Hoe mooi is dat? Dat zijn wij als volwassenen een beetje verleerd.
Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en slechthorendheid.
Daarnaast heb ik sinds ’21 mijn eigen praktijk als kinder- jongeren- en opvoedcoach en werk ik veel met emotionele uitdagingen en gedrag.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, wielrennen, gravelen, winkelen, gezelligheid met familie en vrienden en lees ik graag een boek.
Heerlijk dat je vanuit je luie stoel op reis kunt naar verre oorden en allerlei karakters en personages leert kennen. Daar kan ik onwijs van genieten!
Ik geniet van het recenseren voor Thrillzone en vind het leuk om af en toe zeer verrast te worden door nieuwe debuten.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.