Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
haar duistere hart carla kovach thriller recensie thrillzone.jpg
Serie Gina Harte
Auteur(s) Carla Kovach
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 2 maart 2023
Categories Thriller
Deel deze recensie

Als Mary wordt gebeld door de leidster van de crèche van haar kleinzoon, weet ze dat het foute boel is. Haar dochter Susan blijkt niet te zijn verschenen op de crèche om hem op te halen. Dat is niets voor de moeder die zielsveel van haar drie kinderen houdt. Als ieder teken van Susan lijkt uit te blijven belt Mary dezelfde avond nog met de politie.

In eerste instantie wordt er gedacht aan een standaard vermissingszaak, totdat er aan de rand van Cleevesford een vermoorde man wordt aangetroffen die een connectie lijkt te hebben met Susan.

Mary en inspecteur Gina Harte doen ieder op hun eigen wijze onderzoek en gaan op zoek naar antwoorden die bij kunnen dragen om Susan weer levend te vinden. Langzaam maar zeker komen er antwoorden boven die een duister geheim uit Susan haar jeugd ontvouwen.
Lukt het Mary en Gina Susan te vinden voordat het te laat is?

Carla Kovach, pseudoniem van Carla Buckley, was voordat ze thrillers schreef actrice en toneelschrijfster. Inmiddels is ze fulltime schrijfster en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf. Ze woont in het Engelse plaatsje Redditch, waar ze al meerdere thrillers met Gina Harte in de hoofdrol uitbracht. Daarnaast heeft ze ook een aantal standalone thrillers geschreven. Stil maar was haar debuutthriller in Nederland met inspecteur Gina Harte in de hoofdrol. Haar duistere hart is het vijfde deel en is vertaald door Waldemar Noë. Elk boek wordt eigenlijk steevast goed ontvangen.

Haar duistere hart start met een proloog waarin Susan en haar man Ryan verwikkeld zijn in onenigheid nadat Susan een avondje uit is geweest. Ruzies lopen regelmatig hoog op tussen het stel en gaan niet zonder slag of stoot. Ryan heeft een kort lontje en uit zijn boosheid fysiek.
Dat blijft niet onopgemerkt voor hun drie kinderen. Kovach zuigt je hiermee direct in het verhaal. Als vervolgens blijkt dat Susan een scheiding in gang heeft gezet en ze op een avond niet op komt dagen bij de opvang om hun zoontje Rory op te halen is de moeder van Susan, Mary, radeloos. Ze is ervan overtuigd dat er iets ernstigs met haar dochter aan de hand is en neemt contact op met de politie. De toon is gezet.

Inspecteur Harte wordt op de zaak gezet. Samen met haar team doet ze onderzoek naar deze verdwijning, die al snel complexer lijkt te zijn dan ze aanvankelijk had gedacht. De vondst van het lichaam van een man verandert deze kijk op de zaak als blijkt dat hij een connectie lijkt te hebben met Susan. Welke verbinding dat dan is, blijft onduidelijk.

Mary woont samen met Howard en sinds kort woont haar oudste dochter Clare met haar zoontje bij hen in huis. Gina ontdekt al snel dat er onderling veel spanning heerst en is er ook niet helemaal zeker van of de waarheid door iedereen wordt gesproken.

Langzaam maar zeker worden duistere geheimen uit het leven van Susan onthuld. De auteur weet met haar filmische schrijfstijl en de hoeveelheid spanning de lezer mee te voeren in een spannende thriller vol gebeurtenissen die het daglicht niet kunnen verdragen.
We maken uitgebreid kennis met het gezin van Mary, kijken mee door de ogen van de dader, het lot van Susan en we worden betrokken bij het onderzoek door de ogen van Gina. Zo weet Kovach de lezer mee te laten speuren naar de dader en is het geen moment saai.

Hoewel er regelmatig een spoor van herkenning naar de dader lijkt te zijn, weet de auteur je toch te verrassen met een climax die tot in detail wordt uitgewerkt. Het boek voelt als een race tegen de klok die natuurlijk vol spanning wordt afgerond.

Kovach weet het verhaal wederom zeer beeldend te vertellen. De lezer voelt zich verbonden met de personages. Gina Harte maakt in Haar duistere hart een hele mooie persoonlijke ontwikkeling door, waardoor het een levendig personage blijft. Langzaam maar zeker komt ze haar eigen demonen onder ogen als deze tijdens deze zaak regelmatig de boventoon voeren.
De titel kent een dubbele lading en maakt het geheel krachtig af.

Voor de thrillerliefhebbers die fan zijn van M.J. Arlidge of Robert Bryndza mag Kovach niet ontbreken in de collectie. Maar eigenlijk heeft ze inmiddels haar eigen plek in de thrillerwereld meer dan verdiend.  Ze weet deze namen namelijk te evenaren met haar bloedstollende, filmische thrillers. Wij zijn fan en zijn blij dat het volgende deel niet lang op zich laat wachten. Kom maar door!

Afbeelding
Linda
Linda van de Velde
Mijn naam is Linda van de Velde – de Vries, geboren en getogen in 1985 in Leeuwarden.
Ik ben getrouwd met Marinus en samen hebben wij twee prachtige dochters.
Kinderen hebben mijn hart gestolen, hun onbevangenheid en hun gedrag heeft me altijd erg gefascineerd.
Ze zitten boordevol fantasie en leven vanuit hun gevoel.
Hoe mooi is dat? Dat zijn wij als volwassenen een beetje verleerd.
Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en slechthorendheid.
Daarnaast heb ik sinds ’21 mijn eigen praktijk als kinder- jongeren- en opvoedcoach en werk ik veel met emotionele uitdagingen en gedrag.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, wielrennen, gravelen, winkelen, gezelligheid met familie en vrienden en lees ik graag een boek.
Heerlijk dat je vanuit je luie stoel op reis kunt naar verre oorden en allerlei karakters en personages leert kennen. Daar kan ik onwijs van genieten!
Ik geniet van het recenseren voor Thrillzone en vind het leuk om af en toe zeer verrast te worden door nieuwe debuten.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.