Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
hoe vermoord ik mijn familie bella mackie thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Bella Mackie
Uitgeverij(en) The House of Books
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 23 augustus 2023
Categories Thriller
Deel deze recensie

Eens in de zoveel tijd is er een boek waarvan de titel de wenkbrauwen doet fronsen. Met het opvallende roze uiterlijk erbij geteld, is Hoe vermoord ik mijn familie van Bella Mackie zeker zo’n thriller. Is de inhoud net zo aantrekkelijk?

Grace Bernard komt na het overlijden van haar moeder erachter dat haar biologische vader nooit contact met haar heeft gewild, ondanks het weten van haar bestaan. Haar vader en zijn familie blijken steenrijke mensen te zijn en op de koop toe, ook nog eens zeer arrogant.

Ze besluit het er niet bij te laten zitten en beraamt de moord op al haar directe familieleden, te beginnen bij haar opa en oma. 

Elke moord wordt gedetailleerd gepland, en moet dichtbij de interesses van de slachtoffers blijven. Zoals een SM-sessie, of het nuttigen van biologische drugs, of een autorit in de bergen van Spanje. Grace komt er mee weg, totdat ze wordt opgepakt voor een moord die ze juist níét heeft gepleegd. Hoe redt ze zich daar uit?

Bella Mackie is freelance journalist voor onder andere The Guardian en Vogue. Hoe vermoord ik mijn familie? is haar fictiedebuut en het is een aangename en vermakelijke mix van roman en thriller geworden. De schrijfstijl van Mackie valt daarbij het meest op; het boek is losjes geschreven en doordrenkt met de nodige humoristische invallen. De lezer zal er dan ook geen moeite mee hebben het boek snel te doorkruisen. 

Mackie gebruikte verschillende invalshoeken; zo blikt ze enerzijds terug naar de moorden die ze heeft gepleegd, inclusief te uitgebreide voorbereidingen erop. Daarnaast zit ze ook in ‘het heden’, waarbij Grace in de gevangenis zit en zich afvraagt hoe het zover heeft kunnen komen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je als lezer blijft lezen.

Toch bekruipt het gevoel dat er iets mist in Hoe vermoord ik mijn familie? Is het de ontberende spanning, of doordat de humor van Mackie soms wel erg plat is, of toch omdat de moorden die ze pleegt wel erg gemakkelijk gaan? Waarschijnlijk is het een combinatie van eerder genoemde zaken. 

Wie de tekortkomingen in Hoe vermoord ik mijn familie? op de koop toe neemt, krijgt een verfrissende en vermakelijke thriller voorgeschoteld die doet uitkijken naar nieuw werk van Mackie.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.