Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
zuiver anja feliers thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Anja Feliers
Uitgeverij(en) Pelckmans
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 13 september 2023
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Anja Feliers is een Vlaamse schrijfster, geboren en getogen in het Limburgse Bilzen. Toen ze elf was, overleed haar moeder aan een agressieve ziekte. Anja nam zich toen voor ooit een boek hierover te schrijven, en dat heeft ze gedaan. Toen ze eenentwintig was, schreef ze dat boek, dat gericht was aan de kinderen die ze zelf ooit zou hebben. Het was echter te persoonlijk om uit te geven. Nadat een vriendin het gelezen had, herschreef ze het tot een fictieve roman, en in 2004 debuteerde ze met de veelgelezen jeugdroman Donkere kamers. Feliers staat bekend om haar levensechte, emotionele, pakkende en spannende boeken. In 2010 maakte ze haar debuut als thrillerschrijfster met Verleid me

Chloé en Lex lijken een droomkoppel. Hij is succesvol en charismatisch, zij razend knap en intelligent. Maar achter de vier muren van hun droomvilla huist de achterdocht die Chloé zorgvuldig verborgen probeert te houden voor de buitenwereld. Op een noodlottige avond, tijdens een kermisfeest, worden de barsten in hun relatie duidelijk zichtbaar. Een ruzie tussen Chloé en Lex loopt uit de ogen voor gans het dorp uit de hand. Chloé vlucht vernederd weg. Wanneer ze de ochtend nadien ontdekt dat Lex niet thuisgekomen is vermoedt ze dat haar vermoedens waar geworden zijn. Dat hij de nacht heeft doorgebracht in de armen van zijn minnares. Dan staat plots de politie voor de deur, Lex zijn lichaam is gevonden in het dorp. 

Chloé is ten einde raad aan gaat aankloppen bij Kathleen Verlinden in de hoop dat zij haar kan bijstaan en de waarheid zal onthullen. Alleen wordt ook Kathleen geconfronteerd met die ene man in haar leven die haar wereld opnieuw op zijn kop zet. Is ze deze keer in staat weerstand te bieden of gaat ook zij ten onder aan een web van leugens. 

In Zuiver stelt Feliers opnieuw niet teleur. Het boek is opgedeeld in drie delen en biedt afwisselende perspectieven, voornamelijk die van Chloé en Kathleen. Kathleen Verlinden, een bekend personage voor trouwe lezers van Feliers’ serie, neemt de lezer opnieuw mee in haar gecompliceerde liefdesleven. 

Chloé daarentegen, neemt de lezer mee in haar ervaringen rondom de mysterieuze dood van haar echtgenoot, en biedt ons een inzicht in haar verleden. Terwijl het verhaal vordert, voel je al snel de onderhuidse spanning, maar het blijft een raadsel wat er precies broeit. Dit zorgt voor een voortdurende spanning en houdt de lezer betrokken, terwijl er duidelijk iets verkeerd is, maar de vinger er niet op gelegd kan worden. 

Naarmate het einde nadert, onthult Feliers een onverwachte wending die de lezer versteld doet staan. De auteur heeft een verrassende twist aan het verhaal gegeven, zelfs voor lezers die bekend zijn met haar werk. Het einde van Zuiver zal je zeker verbazen en tevreden achterlaten. 

Een van de kenmerken van de thrillers van Feliers is haar aandacht voor realistische personages en de diepgaande psychologische aspecten die ze blootlegt, vooral omdat een psychologe vaak een prominente rol speelt in haar boeken. Feliers slaagt er opnieuw in om een succesvol vervolg te creëren in haar serie rond Kathleen Verlinden. 

Het einde van Zuiver wordt afgesloten met een intrigerende cliffhanger, wat de verwachtingen voor het volgende deel alleen maar versterkt. Het is duidelijk dat Feliers haar lezers wil blijven boeien en hen laat uitkijken naar wat er nog zal gebeuren in de wereld van Kathleen Verlinden. 

Zuiver is opnieuw een overtuigende thriller van Feliers. Met boeiende personages, een intrigerende plot en constante onderhuidse spanning houdt het boek de lezer geboeid. Feliers vermogen om realistische personages te creëren en psychologische diepgang te bieden, komt duidelijk naar voren. Het einde met zijn onverwachte wendingen laat de lezer verlangen naar het vervolg. 

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Wat vinden lezers...

Vera Vantilt

17 april 2024 20:11

TRIAU IRINA

17 april 2024 20:11

5

Beste schrijfster !

TRIAU IRINA

17 april 2024 20:11

5

Beste schrijfster !

Diana

17 april 2024 20:11

5

Ik ben fan van de boeken van Anja en zeker ook de reeks rond psycholoog Kathleen Verlinden. Dit laatst uitgebrachte boek is een goed vervolg op de reeks met een heel onverwacht einde. Een aanrader, net zoals de wandeling die uitgestippeld is in Oud-Rekem, de plaats waar de reeks zich afspeelt.

Marleen steegmans

17 april 2024 20:11

5

Favoriete schrijfster. Al haar boeken zijn top en super spannend

Monica Kupczyk

17 april 2024 20:11

5

Ze is een top schrijfster. Altijd spannend

Mireille Fonteyn

17 april 2024 20:11

5

Prachtig boek van een prachtige schrijfster

Paula Rutten

17 april 2024 20:11

5

Altijd zeer spannende verhalen! Mijn favoriete schrijfster!

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.