Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
zo veel leugens adele parks thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Adele Parks
Uitgeverij(en) Volt
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 3 juli 2023
Categories Thriller
Deel deze recensie

Adele Parks is auteur van twintig internationale bestsellers, waaronder twee Sunday Times-bestsellers. Het is niet voor niets een van de meest geliefde en best verkopende vrouwelijke fictieschrijvers in het Verenigd Koninkrijk. Haar nieuwste thriller heet Zo veel leugens.

Daisy en Simon lijken al zestien jaar ondergedompeld in het perfecte huwelijk en hebben deze liefde bezegeld met de geboorte van hun dochtertje Millie. Millie is na vier rondes IVF op natuurlijke wijze verwekt. Deze talentvolle balletprotegé lijkt het beeld van perfectie en hoe leuk zou het zijn als daar een broertje of zusje bij zou komen? 

Simon is opgegroeid onder de ‘warme’ vleugels van een alcoholist. Hij wist niet beter dan dat alcohol de scherpe randjes van het leven eraf haalde. Zo vader, zo zoon. Na het bezoek aan de fertiliteitskliniek begint hij alles in zijn leven in twijfel te trekken, van zijn huwelijk tot of hij eigenlijk Millie's vader is. Verbitterd bevindt hij zich al snel op een glibberige neerwaartse spiraal naar alcoholisme en riskeert hij alles; van zijn reputatie en huwelijk tot het kind dat hij adoreert. Ook Daisy lijkt wat geheimen te bewaren en dan blijkt dit huwelijk toch niet zo perfect als dat het lijkt. Én er zit ook een klein verschil te zitten tussen een leugentje om eigen bestwil en een web van leugens. 

Elk leugen is in Zo veel leugens weer een nieuwe wending waarin de focus helaas matig geboeid blijft. De manier van schrijven leest makkelijk weg, al duurt het lang voordat het verhaal je pakt. 

Parks zet een sterk proloog neer over Simon die kennismaakt met de eerste slokjes van alcohol, de verslaving van zijn vader maar ook de loyaliteit naar zijn ouders toe om zich goed te gedragen en de situatie te de-escaleren. 

Na de proloog weet Adele Parks in het eerste deel van het verhaal helaas niet verder te overtuigen en kabbelt het verhaal langzaam voort. De hoofdstukken wisselen af tussen Daisy en Simon maar mist in het personage van Daisy een stuk karakter, waardoor ze negatief en passief over komt. 

Adele Parks is duidelijk bedreven in het schrijven van stevige verhaallijnen, maar door de hoeveelheid wendingen lijkt dit niet helemaal een vaste grond te hebben. Daardoor blijft de grote shock achterwege. 

Zo veel leugens is een boek die door de fijne kneepjes van het huwelijk navigeert, onder de dreiging van problemen van alcoholisme, verslaving, postnatale depressie, huiselijk geweld, vrienden en familie. Een goed leesbaar verhaal dat helaas de aanzuigende werking ontbeert van een écht goede thriller.

Afbeelding
Danielle.jpg
Danielle van Wieren

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.