Overslaan en naar de inhoud gaan

Toen Tom Clancy in 2013 onverwachts overleed, liet hij een grote erfenis achter. Hij schreef talloze technothrillers en bedacht volgens velen zelfs dat subgenre. Op die boeken waren vervolgens games gebaseerd, en een aantal boeken werd verfilmd. Zelfs nu kom je de naam Clancy nog veel tegen; onder andere op Amazone Prime, waar de -overigens uitstekende- tv-serie Jack Ryan draait. Wil je meer weten over deze auteur? Lees dan hier nog eens onze uitgebreide achtergrond.

Na zijn dood gingen zogenaamde ghost writers door met het Jack Ryan-universum, die zo mooi werd gestart in de jaren tachtig met de klassieker De jacht op de Red October. Inmiddels zijn we, als je de boeken van de vervolgschrijvers meetelt, al bij boek 32 in de wereld van Jack Ryan beland. Met Commandocentrum is wederom Marc Cameron aan de beurt. Hij schreef eerder in deze reeks In zijn macht en Schaduw van de draak, die goed werden ontvangen. Wil je al onze recensies van de Jack Ryan-boeken nog eens lezen? Check dan deze link.

Waar gaat Commandocentrum over? 

Amerika wordt aangevallen… van binnenuit...

Talloze patiënten, zowel in ziekenhuizen als thuis, sterven nadat zij medicijnen toegediend hebben gekregen die slechtwerkende namaaksels blijken te zijn. Intussen doneert de verantwoordelijke farmaceut miljoenen dollars aan radicale groeperingen om Amerika in chaos te storten, waardoor niemand oog heeft voor zijn praktijken. Maar voor een miljardair met torenhoge ambities is geld niet genoeg. Wat hij echt wil is macht en om die in handen te krijgen, moet hij de man elimineren die hem daarbij in de weg staat: president Jack Ryan.

De vraag is alleen: hoe schakel je de beste beveiligde man ter wereld uit? Het antwoord is even simpel als schokkend: je kidnapt de First Lady.

Commandocentrum verschijnt op 14 maart.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.