Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgeverij De Crime Compagnie staat bekend om haar fonds met rasechte Nederlandstalige thrillers. Namen als Linda Jansma en Marelle Boersma spreken menig thrillerliefhebber tot de verbeelding. Maar de uitgever heeft een veel breder scala aan auteurs. En Sophie Wester is daar één naam van. Is het één auteur? Nee, achter de naam schuilen twee schrijfsters: Sophie Fraza en Ester Ankoné. Hence, de naam Sophie Wester.

Van hun hand verscheen 3 augustus Moordende hitte. Waarover gaat deze thriller? 

Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte. De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.

Over de auteurs: 

Achter de naam Sophie Wester gaat het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné schuil. Hun missie is om spannende verhalen te schrijven waarin de lezer zich kan verliezen. Want wat is er nou heerlijker dan de wereld om je heen voor even te vergeten?

Als docenten Nederlands delen zij een grote liefde voor de Nederlandse taal. Natuurlijk lezen zij graag en veel, maar ook schrijven is iets wat zij altijd hebben gedaan. In september 2019 zijn zij gestart met een tweejarige opleiding aan de Schrijversacademie om hun schrijfskills verder te ontwikkelen. Daar ontstond het ambitieuze plan om samen een boek te schrijven. Samen karakters uitwerken, elkaars scènes redigeren, de plotlijnen als puzzelstukjes in elkaar passen, het bleek uitdagend en ontzettend leuk om te doen.

Daarnaast heeft Sophie Wester een spannend kort verhaal geschreven voor de bundel Nr. 10 ter ere van het tienjarig jubileum van De Crime Compagnie. Hun tweede psychologische thriller Een lege plek komt in 2023 uit.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.