Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Ik kon niet stoppen met lezen, het moest gewoon in één keer uit.’ – Colleen Hoover over De mensen die bleven

Niet de minste auteur met een grote quote. Het zal je maar overkomen. Bovenstaande gaat over de nieuwste thriller van Lisa Jewell, die met haar De mensen die bleven wederom de Nederlandstalige thrillerliefhebber zal kunnen bekoren. Dat deed ze al eerder met boeken als De mensen boven ons en de *****-thriller Toen was ze weg. Je kunt hier onze recensies nog eens teruglezen.

Jewell schreef haar eerste roman naar aanleiding van een weddenschap. Het werd in 1998 uitgegeven en was dat jaar het bestverkopende debuut. Enkele jaren geleden is ze van genre veranderd -van romans, die steeds donkerder werden-, naar psychologische thrillers. Niet onverdienstelijk dus.

Waarover gaat De mensen die bleven?

Londen, in de vroege ochtend van juni 2019: langs de oever van de Theems wordt een zak gevonden. Met menselijke resten. Inspecteur Samuel Owusu laat de resten onderzoeken en ze blijken al jaren oud te zijn. Het gaat om een jonge vrouw die om het leven is gekomen door een zware klap op het hoofd. Ook bevinden zich in de zak enkele aanwijzingen, in het bijzonder de zaden van een zeldzame boom. Dit leidt inspecteur Owusu naar een huis in Chelsea, waar dertig jaar geleden drie mensen dood werden aangetroffen in de keuken, terwijl boven een baby lag te huilen. En het brengt het onderzoek naar een broer en zus in Chicago, die wanhopig op zoek zijn naar de enige persoon die ze iets kan vertellen over hun verleden.

Vier doden. Een onopgelost mysterie. Een familie waarvan de geheimen niet eeuwig begraven kunnen blijven…

Je bestelt De mensen die bleven onder andere hier.
 

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.