Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwe thriller van David Baldacci. Het is allang geen nieuws meer; de veelschrijver en bestsellerauteur produceert minstens één boek per jaar. Hij doet dat in verschillende series; Amos Decker, Atlee Pine, Robie & Reel, De Camel Club. Noem het maar op en hij heeft wel een reeks die in je straatje past.

Nieuwswaardiger is het dan ook als Baldacci besluit er wéér een nieuwe reeks aan toe te voegen. Nu deed hij dat vorig jaar met De 6:20 man, maar nu komt er opnieuw een verse protagonist uit zijn pen. Deze keer is het Mickey Gibson en ze maakt haar opwachting in Simpele leugens. Nou, en mocht je nog niet eerder iets van de Amerikaanse auteur hebben gelezen (dat kan toch haast niet;-)) dan vind je hier onze recensies én twee interviews met hem.

Ok, waar gaat Simpele leugens over? Voormalig politieagente Mickey Gibson doet onderzoek naar een wapenhandelaar. Maar haar opdrachtgeefster vertelt niet de hele waarheid.

Ex-politieagent Mickey Gibson is pas sinds kort aan de slag bij ProEye. Haar werk bestaat uit het online traceren van de bezittingen van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten staan. Op een dag wordt ze gebeld door een zekere Arlene Robinson die zegt ook voor ProEye te werken. Ze krijgt opdracht naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren.

Maar in plaats van pracht en praal vindt Mickey in een geheime kamer het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam van een man. Het slachtoffer is niet Rutger Novak, wiens huis het ook helemaal niet blijkt te zijn, maar een zeer op zijn privacy gestelde miljonair. En wat nog veel verontrustender is: niemand bij ProEye heeft ooit van Mickeys opdrachtgever Arlene Robinson gehoord.

Klinkt volgens ons weer interessant! Het boek verschijnt bij A.W. Bruna en is onder andere hier te verkrijgen. 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.