Overslaan en naar de inhoud gaan

Onlangs berichtte ThrillZone al dat de Milennium-serie, ooit neergezet door Stieg Larsson, weer wordt voortgezet. Na de eerste drie delen, die postuum werden gepubliceerd, schreef David Lagercrantz drie thrillers met Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist in de hoofdrol. Hierna werd het stil, maar nu is door uitgeverij Signatuur bekendgemaakt dat Karin Smirnoff deel 7 schrijft: De schreeuw van de zeearend. De omslag is inmiddels ook gepubliceerd.

Uitgever van Signatuur Juliette van Wersch: ‘We zijn erg blij met dit krachtige omslagontwerp. Met de indringende blik van Lisbeth verwijzen we naar de roots van Larsson en Lisbeth Salander en naar de succesvolle edities van de eerste drie delen met de ogen van Lisbeth erop. Ik wilde ook heel graag iets met een silhouet van de arend, omdat het zo’n krachtig beeld is en tijdens een bijeenkomst met de internationale uitgevers van de Millennium-serie, merkte ik dat de Engelse uitgever aan hetzelfde zat te denken als ik. Daarom hebben we voor hetzelfde ontwerp gekozen en hebben we het omslag tegelijkertijd onthuld.’

Benieuwd naar onze eerdere recensies? Check dan deze link. De schreeuw van de zeearend verschijnt 31 mei. Waarover gaat het boek?

In de wildernis van het hoge noorden van Zweden, buiten het zicht van de media en het grote publiek, zien grote rijke bedrijven hun kansen om onontgonnen gebied te ontwikkelen en te exploiteren. De enorme toestroom van nieuw geld trekt ook criminele bendes aan die in de schaduw opereren.

Lisbeth Salander is naar het noorden gereisd om een verbroken familieband te herstellen met een nichtje. Mikael Blomkvist is op weg naar de bruiloft van zijn dochter, maar raakt betrokken bij een zaak die zijn familie bedreigt en hem terugbrengt naar de onderzoeksjournalistiek. Het duurt niet lang voordat hun paden weer kruisen en ze meegesleept worden in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.