Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips om heerlijk ontspannen een boek te kunnen lezen

Wanneer je een boek wilt kunnen lezen, dan is het belangrijk dat je dit in alle rust kunt doen. Helemaal wanneer het een boek is waar je ook serieus bijna moet denken. Het is dan alle behalve prettig dat je continue wordt gestoord door allerlei soorten geluiden. Zelfs achtergrondgeluiden kunnen er al voor zorgen dat je volledig uit je concentratie wordt gehaald. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf een rustige plek op zoekt. Dit kan op de bank zijn, maar in bed is ook een goede mogelijkheid. Om er nu voor te zorgen dat jij heerlijk en ontspannen kunt genieten van een goed boek, hebben wij een aantal handige tips voor je. 

Kies voor een rustige plek

We hebben het natuurlijk al even genoemd, maar een rustige plek is essentieel voor wanneer jij rustig een boek wilt kunnen lezen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je iedere keer wordt lastig gevallen door vervelende geluiden. Dus ook de televisie of radio staat bij voorkeur uit. Wat je ook kunt doen, is het dragen van een koptelefoon met noise canceling. Zo kun je zelf in een rumoerige ruimte prima een boek lezen. Dit is met name handig voor openbare ruimtes, zoals een trein, bus of ander voertuig waar je met meerdere mensen in zit. 

Kies de juiste outfit

Wanneer je lekker relaxed een boek wilt kunnen lezen, dan hoort hier natuurlijk ook gewoon een ‘comfy’ outfit bij. Heerlijk op de bank met je sportbh en high waist sportlegging is dan absoluut geen straf. Om het helemaal compleet te maken, is een dekentje natuurlijk helemaal prettig. Wel is het dan prettig dat het binnen niet te warm is, want anders zweet je straks van de bank af. De perfecte outfit voor het ontspannen kunnen lezen van een goed boek is een trainingsbroek en lekkere dikke oversized trui als je het ons vraagt. 

Neem wat lekkers

Net als dat het kijken van een goede film niet zonder wat lekkers te eten en drinken kan, geldt dit eigenlijk ook voor het lezen van een boek. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee voor jezelf zetten, zodat je helemaal zen bent op het moment dat je begint met lezen. Naast een lekker kopje thee, is het ook fijn om iets te eten te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld een schaaltje met nootjes neerzetten. Heb je toch liever iets gezonds, kies dan voor een schaaltje met snoeptomaatjes of snijd een komkommer in plakjes. 

Zorg dat je niet te lang door leest

Hoe spannend een boek ook is, er komt een keer een moment dat het tijd is om te stoppen. Doe je dit niet, dan loop je straks het risico dat je delen van het boek niet meer goed weet. Omdat onze hersenen natuurlijk maar een bepaalde vracht aan informatie kunnen verwerken, is het aan te raden om niet langer dan twee uur achter elkaar te lezen. Wil je toch langer door, zorg er dan voor dat je minimaal een kwartier pauze houdt. Zo kun je even in je maium regenjas dames een luchtje gaan scheppen of bijvoorbeeld even iets anders gaan doen.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.