Overslaan en naar de inhoud gaan

Onlangs verscheen de nieuwste thriller van de Vlaamse auteur Alexander Olbrechts met de interessante titel De heraklesmoorden. Je kunt Olbrechts kennen van andere titels als Gevlinderd en Het eindigt met jouw dood, een thriller die begin dit jaar verscheen.

Over zijn debuut Gevlinderd zeiden we het volgende:

"Alexander Olbrechts heeft met Gevlinderd een goed debuut neergezet. Er zit veel drama in het verhaal en heeft ook duidelijk de stempel 'thriller'. Er is voornamelijk gewerkt aan een verrassend slot, waardoor je echt anders gaat kijken naar de hele voorgeschiedenis. Gevlinderd is een goed debuut, wat je meerdere keren op het verkeerde been zet."

Benieuwd naar de hele recensie? Die vind je hier. Maar er is dus een nieuwe 'Olbrechts'! Waarover gaat De heraklesmoorden?

Realiteit en mythologie lijken samen te komen wanneer een moordenaar zich door de twaalf werken van Herakles laat inspireren.

In een zoo worden een leeuw en zijn verzorger op een gruwelijke manier vermoord. In het voorhoofd van de leeuwenverzorger is een Romeinse I gesneden. Als er opnieuw een man wordt vermoord en de politie het Romeinse cijfer III terugvindt, voert hoofdinspecteur Rudi Smeets een race tegen de klok om een vermiste man te vinden die mogelijk het volgende slachtoffer kan zijn.
Om het motief en de dader te vinden, verdiepen Rudi en zijn team zich in de mythologie van Herakles. De druk op Rudi's team neemt zienderogen toe en de moordenaar lijkt haast ongrijpbaar. Zal Rudi tijdig het tij kunnen keren en voorkomen dat er nog meer genummerde slachtoffers vallen? Want mens noch dier is veilig voor de heraklesmoordenaar...

Herakles is een held uit de Griekse mythologie. Hij is vooral bekend om de twaalf werken die hij heeft uitgevoerd in opdracht van koning Eurystheus. De heraklesmoorden is een boek uit de nieuwe serie 'De mythosmoorden' waarbij er telkens een mythologisch verhaal centraal staat.

Olbrechts behaalde zilver op De Zilveren Strop 2022 - de grootste schrijfwedstrijd voor Nederlandstalige spannende kortverhalen. Eerder won hij samen met drie andere auteurs de schrijfwedstrijd Fatale ontmoeting. Over het schrijven zegt hij het volgende:

"Voor mijn thrillers neem ik mijn tijd om de personages levendig uit te werken, hun persoonlijke wereld en gedachten te schetsen en plotgericht te schrijven naar een zinderend einde met een grote confrontatie."

Meer weten over Alexander Olbrechts? Hier vind je zijn website.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.