Overslaan en naar de inhoud gaan

Harry Potter-fans worden met klem verzocht geen sokken meer achter te laten bij het gedenkteken voor het filmpersonage Dobby op een strand in Wales. Lokale autoriteiten vrezen dat de kledingstukken schade aanrichten aan het milieu.

In de Harry Potter-filmreeks is Dobby eerst een huiself (een slaaf) van de boosaardige Lucius Malfidus. Als de eigenaar Dobby per ongeluk een sok geeft, is de elf bevrijd als slaaf en is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Veel Harry Potter-fans bewaren warme herinneringen aan de sok-scène met Dobby. Het bracht sommige van hen zelfs zo ver om een gedenkteken op te richten op Freshwater West Beach in Pembrokeshire, het strand waar de sterfscène van Dobby is opgenomen.

Sindsdien is het 'graf' van het schattige wezentje een trekpleister voor Dobby-liefhebbers van over heel de wereld. Velen van hen laten een sok achter op de gedenkplek.

Maar op een gegeven moment werd de berg sokken zo groot dat milieubeschermers zich zorgen begonnen te maken. Er is zelfs gedacht om de fictieve rustplaats van Dobby af te breken, maar zover kwam het nog niet.

Wel vraagt het National Trust Wales bezoekers nu geen sokken of andere snuisterijen meer te laten slingeren op de plek. In dat geval kan de gedenkplaats gewoon behouden blijven.

(Bron: Nu.nl)

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.