Overslaan en naar de inhoud gaan

We weten inmiddels dat de Gooise uitgever De Crime Compagnie een aantal parels in het fonds heeft qua thrillernamen. Denk alleen maar aan Linda Jansma of Marelle Boersma. Maar wat ook mooi is, is dat de uitgever zich ook richt op talentontwikkeling. Het zou kunnen dat de naam Saskia M.N. Oudshoorn niet direct een belletje doet rinkelen, maar dat is onterecht. Oudshoorn heeft inmiddels enkele thrillers afgeleverd en niet onverdienstelijk.

Saskia M.N. Oudshoorn – de initialen gebruikt ze om niet met een andere schrijfster verward te worden – woont in de omgeving van Rotterdam en werkt vier dagen per week als inkoper bij Unilever. Naast het schrijven en haar dagelijkse werk, is ze ook actief in de lokale politiek.

Om een boek schrijven van haar ‘bucketlist’ te kunnen schrappen, schreef ze de vrouwenthriller Buiten Spel, later herschreven als Zie jij mij?, waarmee ze in de finale van een schrijfwedstrijd van de Crime Compagnie/Sweek belandde. Ze trok met dit eerste boek de aandacht van Simone van der Vlugt en volgde bij haar schrijfcoaching. Gestimuleerd door het succes van dit boek kreeg ze de smaak van het schrijven goed te pakken.

Het vervolg Op eenzame hoogte werd Vrouwenthriller van het jaar in 2017. Daarna volgde Dubbele Agenda (2020). In het feelgoodgenre schreef ze de driedelige Liefde in Milaan-serie (2021), Recept voor geluk (Kobo Talent 2019), Breekbaar Geluk, Grenzeloos Geluk (2021) en onlangs verscheen Eindeloos Geluk. Ze is een van de vijf auteurs van de vijfdelige Huisgenoten-serie (2021).

In december verscheen het korte verhaal Kerststuk bij De Verhalenfabriek. In 2022 komen maar liefst 2 thrillers van Saskia uit bij De Crime Compagnie: Dieptepunt (juni) en Los geslagen (september). Die laatste is inmiddels dus in de boekhandels te vinden. 

Waarover gaat Los geslagen?

Advocate Annemie zit niet lekker in haar vel, ze heeft net een belangrijke zaak verloren en haar relatie met haar man Frederik loopt stroef. Ze krijgt steeds meer moeite met de dingen die hij van haar verlangt. Wanneer de nieuwe buurman hen samen met de andere buren uitnodigt in zijn zomerhuis op Ibiza, besluiten ze mee te gaan. Ook de knappe buurjongen Mees is van de partij, en er begint iets te broeien op het zonnige eiland. Maar dan gaat het helemaal mis…

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.