Overslaan en naar de inhoud gaan

Als er een Zweeds auteursduo bekend is, is het wel Lars Kepler. Vrij weinig mensen denken inmiddels nog dat er één auteur achter de naam zit: het is een publiek geheim dat schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril achter het pseudoniem schuilgaan. Met hun reeks rondom de eigenzinnige politie-inspecteur Joona Linna veroverden ze inmiddels heel wat harten van thrillerliefhebbers. En als je dacht dat ze klaar waren met Linna, dan kom je bedrogen uit. In november verschijnt het nieuwste deel in de reeks: Spin. Daarmee komen ze hun eigen uitspraak na, die ze in een interview met ons deden: "Eerlijk gezegd willen we nooit stoppen met het schrijven van deze boeken. ".

Benieuwd naar de eerdere recensies? Lees die hier.

Waarover gaat Spin? Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu.

Aan een boom in Kapellskär wordt een zak gevonden met een bijna volledig vergaan lichaam, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen.

Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.