Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwe thriller van David Baldacci? Is dat groot nieuws? Nou, voor de fans wellicht. Maar een nieuw boek van de Amerikaan is geen verrassing, aangezien hij minimaal één thriller per jaar uitbrengt. Des te leuker is het dat hij wél weer begint aan een nieuwe serie: die van De 6:20 man! Hij kondigde deze reeks al aan in een interview met ThrillZone, maar nu verschijnt het boek dan ook echt. En wel op 26 juli bij de vertrouwde uitgever A.W Bruna. 

Onze recensie van deze thriller vind je inmiddels hier.

Hoe hij aan deze nieuwe seriepersonage komt? Baldacci vertelde al eens aan ThrillZone dat hij zijn inspiratie om te schrijven haalt uit alles wat hij om zich heen ziet gebeuren. Zo ook voor de 6:20 man: “In de zomer van 2022 begin ik een nieuwe reeks; The 6:20 Man. 6:20 refereert naar de trein waarmee deze persoon elke dag naar New York reist. Ik bedacht dit personage toen ik op de fiets in Florida reed,” vertelt Baldacci lachend. “Ik ging zitten en begon te schrijven. Dat ging echt snel. Het karakter is begin dertig en werkt in de hoge regionen van de financiële wereld in New York. Er gebeurt van alles in de trein en rond zijn werk.”

Waarover gaat deze nieuwe thriller? 

Wall Street meets The Firm

Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen.
Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…

Benieuwd naar zijn boeken? Lees hier nog eens alle recensies én de interviews van Baldacci op onze site.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.