Overslaan en naar de inhoud gaan

Als je uit het hoge noorden komt als auteur en dus in het Scandi-genre actief bent, weet je dat van goede huize moet komen om boven het maaiveld uit te stijgen. Dat is slechts weinigen gegund. Wat ons betreft is Jens Henrik Jensen daar zeker een goed voorbeeld van. Zijn reeks met Niels Oxen, de getraumatiseerde oorlogsveteraan, is er eentje die ons bij ThrillZone is bijgebleven. Zijn strijd met het geheimzinnige Danehof nam epische vormen aan.

Na De hondenmoorden, De schaduwmannenBevroren vlammen verscheen als laatste Wolf. Het is niet veel auteurs gelukt om bij drie van de vier boeken ***** als recensie-oordeel te ontvangen. Het lukte Jens Henrik Jensen wel, lees ze hier nog eens terug. Het is dan ook groot nieuws als er een nieuw deel wordt aangekondigd. Op 6 juli verscheen bij A.W. Bruna de nieuwe Oxen-thriller Gladiator.

Met tegenzin is voormalig topmilitair Niels Oxen begonnen aan de behandeling van de PTSS die hem al jaren plaagt. Een psycholoog haalt hem over om tijdens een survivaltrip naar een afgelegen gebied mentor te worden van een groep veteranen die ook leiden aan PTSS.

Als hij thuiskomt, wordt hij opgewacht door een oude bekende: Axel Mossman van PET. Hij is met tegenzin met pensioen gegaan, maar is door zijn opvolger gestuurd om Oxen te vragen PET te helpen in een explosieve zaak: een aantal oorlogsveteranen is op verschillende plaatsen in het land geliquideerd, en de vaardigheden van Oxen als ervaren soldaat en als scherpzinnig onderzoeker zijn nodig.

Wanneer Oxen akkoord gaat wordt hij herenigd met zijn oude partner en vriendin Margrethe Franck, en de twee proberen de vele draden van de complexe zaak te verbinden. Midden in het onderzoek verliest Margrethe Franck plotseling het contact met Oxen. Hij is ogenschijnlijk van de aardbodem verdwenen en zij begint aan een wanhopige zoektocht.

Oxen levert op zijn beurt een strijd op leven en dood met onbekende vijanden die geen enkele waarde lijken te hechten aan menselijk leven.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.