Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestsellerauteurs Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer hebben bij Xander Uitgevers een contract getekend voor een driedelige boekenserie. Er ligt een plan voor een spectaculaire religieus-historische trilogie waarin een totaal andere kijk op het Nieuwe Testament en het vroege christendom wordt ontvouwd.

Uitgever Sander Knol: ‘Jeroen en Tjarko zijn beiden succesvolle auteurs, maar deze nieuwe samenwerking levert een ongelooflijk interessant en creatief verhaal op met enorm veel potentie.’  
Jeroen Windmeijer debuteerde in 2015 succesvol met Het Petrusmysterie. Zijn boeken zijn daarna zijn in verschillende landen verschenen en er zijn inmiddels al meer dan 200.000 exemplaren van zijn boeken verkocht. Lees hier onze recensies én interviews met hem.

Tjarko Evenboer is een cartoonist en schrijver. Hij is tekenaar en co-auteur van de cartoonreeks Evert Kwok. In 2012 schreef hij de bestseller De wereldwijde vloed, een nonfictieboek over Bijbel en mythologie. Daarnaast schreef hij de thrillers De Stenen Getuigen en Vuurvliegen.

Het eerste deel van de serie zal in het voorjaar 2023 verschijnen bij Xander Uitgevers.  

(Bron: Xander Uitgevers)

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

Evert Jan Poorterman

3 december 2023 22:50

0

Geachte Xander Uitgevers, geachte dame/heer,

ik kreeg gisteren een epistel toegezonden waarin Tjarko Evenboer afscheid neemt van het 'christendom'... omdat hij twijfelt aan de echtheid en oprechtheid van de bijbel. Dat afscheid nemen was niet nodig, want je struikelt over de aanwijzingen van een grote vloed, die ik de 'gezonden vloed' zou willen noemen. De zondvloed waste de planeet schoon, nam de levens van mensen die door mutaties weer terug vielen naar hun dierlijke oorsprong. Dat was de ‘zonde’ die er aan kleefde.

De ‘gezonden vloed’ was een straf voor de ‘goden’... en niet voor de mensen. Tjarko heeft in de ‘verkeerde richting’ gezocht en daarom vond hij niet wat hij zocht. Ik ben meerdere levens op zoek geweest naar wie of wat GOD is, wie of wat God is en wie de ‘goden’ zijn. In dit leven mocht ik het vinden. Ik was al jong geïnteresseerd naar tal van zaken en ontdekte al snel dat ik de antwoorden niet van de volwassenen zou krijgen. Ik moest zelf op onderzoek gaan en deed het.

Ik dank mijn vader en mijn moeder en de Heere God dat ik niet christelijk of religieus ben opgevoed en zonder ballast op zoek kon gaan naar wat ik wilde weten: wie of wat is GOD?! Waarom aanbidden de mensen GOD?! En hoe komt het dat de een slechts één GOD/God aanbidden en eren en anderen op de planeet meerdere ‘goden’ kennen en vereren?! Alle grote culturen en beschavingen kenden meerdere goden en ook Genesis begint met ‘meerdere goden’. Dat ging ik uitzoeken.

Begon op mijn 14e, toen ik nog met mijn neefje op de grond lag te spelen met soldaatjes... ook in de rijk geïllustreerde boeken over de Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen, het Oude India, het Oude China en de volken in het Midden-Oosten, wat we Mesopotamië noemen. In militaire diensttijd maakte ik een ‘inhaalslag’ door veel boeken te lezen en gaandeweg werd mijn plaatje compleet. In 1990 meende ik voldoende te weten om een boek te schrijven, maar...

ik moest nog met de kop door de muur... ik moest nog ‘gelouterd’ worden en in februari 1994 kwam ik tweemaal bijna door verstikking om het leven. De eerste keer zwol mijn tong op tot het formaat van een kippenei en de tweede keer werd mijn strot dik en werd mijn luchtpijp bijna dicht geknepen. In die laatste minuten en seconden moest ik denken aan het EO-programma van Feike ter Velde met de titel: ‘Mag ik eens met je praten’... en moest innerlijk lachen...

ondanks alle ellende, want in dat programma verschenen altijd ‘verse christen’, die een wonder hadden mee gemaakt, dat zij vertaalden als zou de Heere Jezus (of God?!) hen aangeraakt hebben... en in deze twee momenten van nood riep ik in gedachten Jezus aan en ik zei: ‘Ik zet alle deuren en ramen open. Kom der maar in en ook in mijn hart’... en ik merkte beide keren helemaal niets! Later besefte ik dat hij er al was... hij hoefde niet te komen, hij was er al!

Uiteindelijk ben ik in 1999 aan mijn eerste boek: ‘De Hemelstier’ begonnen (niet voltooid, is voor 3/5 af) en in 2004 aan mijn tweede boek: ‘Friezen aan de Eufraat’ (niet voltooid, is voor 3/4 af) en in beide gevallen werd ik onderbroken. In 1999 leek het me handig eerst alle ‘vreemde woorden’ (namen, begrippen, namen) uit het Babylonisch, Akkadisch en het Soemerisch op te schrijven. Handig als ik een koningsnaam zocht of van een oude stad, een sterrenbeeld of een regio.

Ik zou dan alle boeken moeten doorlopen en moeten zoeken. Met alle woorden in een systeem met losse kaartjes met de woorden op alfabetische volgorde, zou het zoeken een stuk simpeler zijn. Zo gezegd zo gedaan! Ik legde alle boeken waarin ik die oude en vreemde woorden kon verwachten op een stapel en begon. Bij het veertigste woord/naam/begrip dacht ik... verhip het lijkt wel Nederlands. Ik sla wat over (heel spannend verhaal)... en kan zeggen dat ik een taalsleutel...

ontdekte die op alle talen en dialecten past. In feite ontdekte ik de tweede taal van de ‘goden’. De ‘goden’ zouden we ook Elohim kunnen noemen en ook ‘anunnaki’, ‘igigi’, de wachters en de ‘neteru’. Zij spreken een vloeiend gesproken taal en een statische taal. Die ik mocht her-ontdekken. Dankzij die ontdekking kan ik veel dieper op de materie ingaan en de essentie der dingen ontdekken. Zo kreeg ik, mede door het lezen van tal van boeken, artikelen, bladen en dergelijke...

een vrij compleet beeld van het ontstaan van dit zonnestelsel, wie of wat GOD is, wie God is en wie de ‘goden’ zijn. Over de schepping van Adam en Eva, de geboorte van Kaïn en Abel, de moord op Abel, de geboorte van Seth, de geboorte van Noach, de ‘gezonden vloed’... en veel en veel meer! De bijbel spreekt, met aanvullingen van onderzoekers en schrijvers van boeiende boeken, de waarheid. Die is echter wel heel anders dan theologen en wetenschappers aannemen.

Voor ‘gelovigen’ zal het enorm schrikken zijn! Het ware verhaal zet de hele wereld op de kop. Gelovigen zullen het niet kunnen en willen geloven. De kerkvaders in Rome hebben een ‘willekeurige’ collectie boeken samen gesteld, hebben bewust boeken uit de bijbel gelaten en... de boel gemanipuleerd. Ik zou graag in contact komen met Tjarko Evenboer als hij dat zou willen. Zijn speurtocht was niet voor niets. Hij boorde niet in alle gevallen de juiste bronnen aan.

Met vriendelijke groet,
Evert Jan Poorterman.

E. J. Poorterman
Jhr. Ruys de Beerenbrouckstraat 12
6971 ED Brummen (GLD)
0575-564240 (ik kan door een defect niet bereikt worden,
maar kan zelf wel bellen)...
ejpoorterman@kpnmail.nl

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.