Overslaan en naar de inhoud gaan

Op 17 mei verschijnt bij Uitgeverij Volt een nieuwe Scandi-thriller. Weer eentje, zul je wellicht denken. Maar Grethe Boe kiest voor haar thriller niet de 'standaard'benadering, maar gaat voor een actuele insteek. In plaats van een getormenteerde politierechercheur die tegen de achtergrond van maatschappijkritische tonen een moordzaak moet oplossen, gaat Mayday over een dreigende Derde Wereldoorlog tussen het westen en Rusland. Hoe actueel wil je het hebben?

‘Een nieuwe thrillersensatie: bravo! […] Grethe Bøe debuteert met een ijzingwekkend realistisch boek.’ ***** Dagbladet

Op het moment dat de betrekkingen tussen Rusland en het Westen zich op een dieptepunt bevinden, worden NAVO-piloten Ylva Nordahl en John Evans opgejaagd door een Russische piloot. De straaljagers raken verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel en als de F-16 van Ylja en John in botsing komt met de Russische jager, raakt deze onbestuurbaar en crashen ze op Russisch grondgebied. Een explosieve politieke crisis volgt, waarbij beide partijen elkaar beschuldigen van een oorlogsdaad.

Terwijl de machtsblokken zich opmaken voor de strijd en via de media allerlei fake news wordt verspreid, staan Ylva en John voor een schijnbaar onmogelijke missie. Ternauwernood aan de dood ontsnapt moeten ze te voet over de ijzige toendra terug zien te komen naar Noorwegen. Zijn ze op tijd terug om te kunnen vertellen wat er écht is gebeurd om zo een oorlog te voorkomen? En zijn Ylva en John zelf eigenlijk wel wie ze zeggen te zijn?

Mayday is een ijzingwekkend realistische en actuele thriller over de gespannen relatie tussen Rusland en het Westen. Het verscheen in 2021 voor het eerst in Noorwegen, waar het boek meerdere weken onafgebroken op #1 in de bestsellerlijsten stond. Eind 2022 beginnen de opnames voor een verfilming.
 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.