Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekverfilmingen zijn hot and happening. En dat geldt ook voor tv-series. Zo is Jack Ryan van wijlen Tom Clancy al gestrikt voor een tv-serie (inmiddels drie seizoenen op Amazon), is vorig jaar De vreemde van Harlan Coben als serie naar Netflix gebracht (The Stranger) en datzelfde gebeurde onlangs nog voor The Witcher.

Lee Child kennen we als de auteur van een van ’s werelds bekendste thrillerpersonages, Jack Reacher. Ook Reacher wist zijn weg al naar het witte doek te vinden, maar of dat nou zo’n succes was? Dat lag niet aan de verfilming an sich, maar de hoofdpersoon bleek een mismatch; waar Reacher in de boeken een grote vent is van ruim 1.90 meter, moest de verfilming het doen met Tom Cruise die daar bij lange na niet in de buurt komt qua lengte. En dat leverde een hausse aan kritiek op.

Child gaat echter in de herkansing en doet dat zo serieus, dat hij inmiddels ook een rol in de productie op zich neemt. We hebben het over de adaptie naar de Reacher-boeken naar een tv-serie. Momenteel vinden daarvoor de laatste opnames in Canada plaats en seizoen één is een vertolking van het boek Jachtveld. De serie zal te zien zijn op Amazon Prime.

De auteur wilde koste wat kost uit een nieuwe mismatch blijven voor zijn protagonist. En dat is gelukt; de hoofdrol in de tv-serie is weggelegd voor Alan Ritchson. Je kunt hem kennen uit Titans, The Hunger Games en Beowulf. Hij is qua formaat inderdaad meer een afspiegeling van de Reacher uit de boeken; groot, gespierd en een vierkante kaak. Niet iemand om mee te sollen dus.

Zoals gezegd, is seizoen één een adaptatie van Jachtveld. Op een eenzame landweg wordt een man doodgeschoten in Margrave, Georgia. Op een zondagochtend worden de commissaris en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos. Wie is verantwoordelijk voor deze moorden?

Er wordt volop jacht gemaakt op een verdachte. Niet alleen door de politie, maar ook door een groep onzichtbare, uiterst efficiënte moordenaars. De naam van de verdachte...ex-militair Jack Reacher.

Inmiddels zijn er ook andere hoofdrolspelers bekend. Naast Alan Ritchson zien we ook Maria Sten (Swamp Thing) die Frances Neagley speelt, een privédetective die Reacher helpt. Ook namens als Hugh Thompson (Pure), Malcom Goodwin (iZombie) en Willa Fitzgerald (Dare me) zijn te zien in dit seizoen. De burgemeester van het stadje Margrave, waar het verhaal zich afspeelt, is niemand minder dan Bruce McGill, die je zou kunnen kennen van de tv-serie Rizzoli & Isles (naar de boeken van…). Een interessante line-up dus.

De showrunner van de serie is Nick Santora, die ook enkele scenario’s schrijft. 

“Lee Child is erin geslaagd een ongelofelijk personage en wereld te scheppen. Het zal het doel van elke schrijver, producent, acteur, uitvoerend producent en crewlid zijn om de essentie van de boeken te vangen. En gelukkig is Lee Child er om ons daarbij te helpen.”

De verwachting is dat Jack Reacher eind 2021, begin 2022 in premiere gaat op Amazon Prime.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.