Mads Bruynesteyn
Mads BruynesteynRedactie
27 lentes jong, een enorme sportieveling en een groot leesfanaat. Mijn beroep is Marketeer bij een uitgeverij in Amsterdam. Ik verslind thrillers alsof het mijn tegenstander met voetbal is, waar ik zowel op het veld als in de zaal op een hoog niveau speel. Mezelf begeven in de schitterende – vaak gevaarlijke – krochten van een goede thriller is het liefste wat ik doe.
Naast dat ik al 5 jaar trots recensent ben voor Crimezone/ Hebban, ben ik ook sinds 2015 ‘werkzaam’ voor ThrillZone. Een team met pure liefhebbers van het genre die met groot enthousiasme en plezier hun oordeel vellen over de allerlei soorten thrillers. Ik ben blij dat ik lid ben van dit team!
Mijn favoriete schrijvers zijn Stephen King, Harlan Coben en John Grisham. Maar ik kan ook genieten van keiharde oorlogsthrillers, knap geconstrueerde Scandi-thrillers, angstaanjagende psychologische thrillers en schitterend geschreven literaire thrillers.
Marinus
MarinusRedactie
Bouwjaar 1984 en woonachtig in het Noord-Hollandse Wieringerwerf samen met mijn vrouw Linda (ook van deze site!) en dochters Sterre (’13) en Ninthe (’16). Ik heb een opleiding in de Veiligheidskunde afgerond, daarna naar de officiersopleiding van de brandweer en sinds 2009 ook werkzaam bij de brandweer. In mijn vrije tijd mountainbike en racefiets ik graag, luister een beetje naar muziek en…ja natuurlijk, ik lees veel. Dat doe ik eigenlijk al sinds ik kan lezen: veel en vooral snel lezen.
Ik lees veel thrillers en ben al sinds mensenheugenis een liefhebber van actiethrillers. Dat is dan ook het genre waar ik inmiddels steeds meer in ‘gespecialiseerd’ raak. Daarnaast veel boeken van Tom Clancy, Ludlum en le Carré gelezen. Dus ook de spionagethrillers liggen mij erg. Wil je een leestip: pak eens wat van Daniel Silva! Wat mooi is aan het runnen van deze site, is dat je ook gedwongen wordt andere thrillers te lezen. Dus uit je comfortzone. En dat is inmiddels goed gelukt.
Istvan Kops
Istvan KopsRedactie
Geboren in 1972 in Den Helder en nu woonachtig in Den Haag. In het dagelijks leven werkzaam als jurist bij de rijksoverheid. Daarnaast heb ik heel wat verschillende hobby’s. Sporten, muziek luisteren (vinyl!), reizen, schrijven, en natuurlijk lezen. Lezen doe ik eigenlijk altijd als ik er ook maar enigszins de tijd voor kan vinden. Thuis, onderweg in de trein, in een cafe of een lunchroom. Elke vakantie is voor mij bij het inpakken van mijn koffer opnieuw een uitdaging. Welke boeken neem ik mee en welke niet? De rest van de bagage doet er eigenlijk niet zo veel toe. Dat is gewoon wat gooi en smijtwerk. Uiteindelijk neem ik altijd te veel boeken mee. Ik heb geen echte favoriete schrijvers, je zult bij mij geen hele rijen boeken van de zelfde auteur in de boekenkast zien staan.
Richard
RichardRedactie
Ik ben 27 jaar en ik woon in Leeuwarden. Ik heb een opleiding Journalistiek afgerond, maar daar nog niet mijn werk in kunnen vinden. Lezen is al van jongs af aan een hobby geweest. Schrijven is een andere passie van me en de twee passies kunnen combineren is geweldig! Een boek lezen, daar vind je altijd wat van, om dat vervolgens te kunnen opschrijven is een leuke uitdaging. Naast de bekende grote namen, vind ik het ook heerlijk om een boek te lezen van een auteur waar ik nog nooit van heb gehoord. Al moet ik toegeven dat ik de schrijfstijl van Jens Lapidus nog altijd ongeëvenaard vindt. Enkel en alleen een schrijvende boekenwurm ben ik natuurlijk ook niet. Als ik niet een boek lees, kijk ik een serie, bezoek ik de bios of ben ik lekker aan het sporten. Je merkt het al, met al deze hobby’s is mijn grootste probleem altijd het vinden van tijd om het te kunnen uitvoeren.
Denise
DeniseRecensent
Ik ben 34 jaar en woon (samen met mijn konijn) en werk in Den Haag. Ik heb Nederlands gestudeerd, maar mijn huidige baan heeft (helaas) weinig met taal of boeken te maken. Maar op deze manier kan ik mijn passie voor boeken combineren met mijn liefde voor taal. Mijn grootste hobby is lezen en dan voornamelijk thrillers, af en toe afgewisseld door een goede roman. Schrijvers waar ik absoluut niet zonder kan zijn David Baldacci, Tess Gerritsen, Harlan Coben en Sebastian Fitzek. Maar naast dit rijtje heb ik nog ontelbare andere auteurs die ik heel goed vind en mijn boekenkast puilt dan ook uit. Naast lezen kijk ik graag series en ga ik regelmatig naar de bios.
Tanneke
TannekeRecensent
Mijn leeftijd is 55 jaar en geboren op een boerderij in een klein dorpje in de provincie Utrecht. Recenseren doe ik sinds een jaar of drie en met veel plezier. Je leest veel boeken die je anders niet direct zou oppikken.
Voor mijn huwelijk heb ik een HBO opleiding gedaan tot medisch analiste. Dit werk heb ik gedaan tot onze oudste geboren werd. De combinatie boerderij, gezin en fulltimewerk met nacht/weekenddiensten was niet haalbaar. De combinatie boerderij gezin paste beter. Nu de kinderen zichzelf weten te redden ben ik bestuurder bij de agrarische natuurvereniging in combinatie met het werk op de boerderij. Zo doen we samen met zo´n 100 boeren in onze omgeving onze best om de weidevogels te beschermen.
Thomas
ThomasRecensent
Is voornamelijk werkzaam als muziekjournalist, maar heeft ook erg vaak de ogen gespitst op een boek of televisiescherm. Leest het liefst thrillers al worden die zo nu en dan afgewisseld met literatuur, fantasy en romans. Is een groot fan van Stephen King, Michael Robotham en Walter Moers. Maar ook altijd op zoek naar nieuw thrillertalent, ondergewaardeerde auteurs en verhalen die een groter lezerspubliek verdienen.
Silvia
SilviaRecensent
Hoi, ik ben Silvia van Elzelingen, 54 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik activiteitenbegeleidster op een dagverblijf voor verstandelijk beperkte mensen. Ik ben getrouwd en heb 2 kids.
In mijn vrije tijd lees ik heel veel. Ik schrijf al een aantal jaren recensies voor verschillende websites en uitgeverijen. Ook doe ik af en toe mee aan een leesclub of review-team en beoordeel soms een manuscript.
Mijn voorkeur gaat uit naar thrillers en dan met name thrillers van Scandinavische bodem. Ook andere genres lees ik regelmatig zoals young adults, literaire romans of oorlogsromans.
Het is fijn om nu ook een bijdrage te kunnen leveren aan De Thriller.
Ellen de Vriend
Ellen de VriendRecensent
Ik ben een rasechte Zeeuwse en mijn leven bestaat grotendeels uit schrijven en lezen. Ik ben ruim zestien jaar journalist voor diverse kranten en magazines. In 2014 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik mijn eigen tekstbureau begonnen omdat ik meer tijd wilde hebben voor het schrijven van thrillers en reisboeken. Vorig jaar heb ik een contract getekend bij Karakter Uitgevers. Vanaf het begin van The Sword Magazine was ik recensent en ik recenseer ook met veel plezier boeken voor VrouwenThrillers. Ik lees veel en voornamelijk thrillers van Nederlandse auteurs. Maar zo nu en dan lees ik ook een roman of YA boek. Of dit gevestigde auteurs zijn of nieuw talent maakt mij niet uit.
Linda
LindaRecensent
Mijn naam is Linda van de Velde, 30 winters jong en ik ben getrouwd met hoofdredacteur Marinus van de Velde. Samen met onze dochters Sterre en Ninthe wonen we in de prachtige kop van Noord Holland Noord.
In het dagelijks leven ben ik naast moeder kleuterleerkracht op een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Een erg boeiend en dankbaar beroep. Het is enorm fijn om kinderen te zien ontwikkelen en helemaal als ze er zoveel moeite voor moeten doen.
Ik weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om van kinds af aan voorgelezen te worden en om daarna zelf te lezen.
Zelf vind ik ook heerlijk om in mijn schaarse vrije tijd een boek te lezen. Las ik voorheen alleen maar luchtige chicklits of waargebeurde verhalen, sinds december 2013 ben ik het team van Thrillzone, voorheen De Thriller, gaan versterken en was het moment dat ik mijn vertrouwde genre verruilde voor thrillers. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben met de switch, want ik heb al menig goede thriller mogen lezen en hoop dat er nog vele zullen volgen!
Demi
DemiRecensent
Vroeger als kind werd ik dagelijks voorgelezen en vanaf het moment dat ik zelf kan lezen, ben ik er verzot op. Tot de eerste jaren van de middelbare school, daarna kwam de verplichte boekenlijst voor Nederlands, wat alleen literatuur (geschiedenis) bevatte en die ook al vele jaren onveranderd was, dus als jonge tiener had ik daar minder interesse in, al zijn sommige boeken mij wel goed bijgebleven, zoals De Engelenmaker van Stefan Brijs, die ik las op aanraden van mijn oudere broer, Mads Bruynesteyn. En dat was niet het laatste boek wat ik op advies van hem las. Met een broer als recensent van onder andere thrillerboeken heb ik het genoegen om al vele boeken te kunnen lezen naar kennisgeving van hem. Door zijn motiverende adviezen ben ik weer meer gaan lezen, zoals vroeger, alleen geïnteresseerd in andere genres, o.a. dus thrillers. Momenteel ben ik 21 jaar en studeer ik aan het HBO Akademie Vogue in Amsterdam. Regelmatig zal ik een recensie schrijven voor ThrillZone, want naast lezen, mode en kunst schrijf ik ook graag stukken.
Cees
CeesRecensent
Halverwege de vorige eeuw lag ik plotseling voor het eerst op deze planeet, luisterend naar de naam Cees van Rhienen. Maar dat deed ik natuurlijk toen nog niet echt. Nu kijk ik steeds weer op als die naam wordt genoemd of geroepen en denk ik dat ze het over mij hebben. Boeken van De Kameleon, Arendsoog, Pim Pandoer, jaja alles kwam langs en werd gelezen. En dat laatste geldt nu nog steeds, een paar duizend boeken verder.
De meeste zullen mijn naam kennen van Crimezone (later Hebban) waar ik vanaf 2006 met grote regelmaat van me liet horen door het schijven van recensies. Met heel veel plezier thrillerleesclubs georganiseerd en door al deze activiteiten een behoorlijk netwerk opgebouwd en een overwegend positieve indruk achtergelaten bij auteurs en uitgeverijen.
Laatste project waar ik mee ben gestart is de community ‘Wat Cees leest’ op Facebook. Ook daar krijgen mijn recensies weer de nodige aandacht en zolang dit blijft, heb ik er plezier in en zal dat ook voortzetten.
Voor wat betreft zijn thrillers (alle sub-genres) wel mijn favoriete boeken die ik lees en daarom zal ik me ook snel thuis voelen op ThrillZone waar je mij vanaf heden ook met regelmaat zult tegenkomen.
Mijn netwerk heeft zich de laatste jaren ook uitgebreid in Vlaanderen dus wellicht zullen Vlaamse auteurs hier ook snel wat meer aandacht krijgen….