Nacht op de rivier

Auteur: Erica Ferencik
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave: 2017
ThrillZone score:
Gemiddelde Lezerswaardering:

Heeft u ook dit boek gelezen? Laat dan onderaan de recensie uw waardering achter, en adviseer zo andere lezers!

Nacht op de rivier
4.5 Recensent
0 Lezers (0 Stemmen)
Criterion 1
Recensie
Erica Ferencik is tien jaar lang stand-up comedian geweest in verschillende clubs in Boston en New York en ook heeft ze lange tijd geschreven voor de Late night show van David Letterman. Haar werk is gepubliceerd in verschillende kranten. Ferencik woont met haar gezin in Massachusetts. Nacht op de rivier is haar thrillerdebuut.

Wini leidt na haar scheiding en de dood van haar geliefde broer een rustig en teruggetrokken leventje. Ieder jaar maken zij en haar vriendinnen Pia, Sandra en Sophie een tripje en dit jaar is het volgens Pia tijd voor iets avontuurlijks en dus wordt het raften in de ruige wildernis van Maine. Afgelegen gebied, bergen, rivieren, water en frisse lucht, dat zijn de ingrediënten voor deze break. Maar afgesloten van de buitenwereld en zonder bereik kan dit wel eens veel avontuurlijker uitpakken dan de vriendinnen van te voren hadden gedacht.

Grote kracht van dit boek is dat het ontzettend beeldend is geschreven: je ziet en ruikt de bossen om je heen en je voelt het water bijna over je heen spatten. Ook de angsten, de kou en de wanhoop van de vriendinnen zijn door Ferencik goed op papier gevat. Dit boek zou zich dan ook perfect lenen voor een verfilming.

Gaandeweg het verhaal krijg je steeds meer sympathie voor de karakters en ga je ze steeds beter begrijpen. Van alle dames krijgt de lezer een korte achtergrond en ook de onderlinge verhoudingen krijgen steeds meer diepgang, vooral omdat ze in de wildernis totaal op elkaar aangewezen zijn.

Het boek begint kalm en Ferencik bouwt de spanning rustig op: gaandeweg ontpopt het boek zich steeds meer tot bijna een avonturenroman. Er zit veel vaart in en de spanningsboog is continue gespannen. Bovendien zijn de hoofdstukken kort en heeft het boek een vrij groot lettertype. Dit alles zorgt ervoor dat het boek eigenlijk veel te snel uit is.

De epiloog, die zich een paar maanden na de gebeurtenissen afspeelt, bevredigt de nieuwsgierigheid van de lezer want die komt te weten hoe het nu met de belangrijkste personages gaat.

Spanning, avontuur en sympathieke karakters: dit is een boek om in één ruk uit te lezen.
Wat vinden lezers.. Geef jouw mening!
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Geef jouw mening!

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one